Тернополян запрошують переглянути фільм «Майдан» (відео)

saCDrHnpFgsЗ 24 липня в Україні стартував показ фільму «Майдан». Побачити його можна і у кінотеатрах Тернополя.

У фільмі розповідається про хід революції: від мирних мітингів на Майдані Незалежності до кривавих вуличних боїв між протестувальниками і міліцією.

Майдан» для Сергія Лозниці став першим фільмом у його кар’єрі документаліста, коли режисеру довелось стежити за подіями реального життя, навіть не уявляючи, чим і коли це все може закінчитися. Заради стрічки, йому довелось надовго відкласти інший свій фільм про «Бабин Яр».

Фільм охоплює події 90 днів на Майдані і містить також кадри, зняті журналістами Радіо Свобода на вулиці Інститутській та з готелю «Україна». Цю стрічку Сергій Лозниця розділив на чотири частини: «Пролог», «Торжество», «Бойові дії» та «Посткриптум», хоча для себе особисто розділив на дві: на карнавальну та трагічну.

«Продовжуючи знімати те, що турбує нас, Сергій Лозниця першим на міжнародному рівні випустив фільм про події на Українському майдані. Події у фільмі охоплюють не просто певний період, камера розкриває події поетапно.

Стрічка починається виходом демонстрантів на головну площу Києва як глас народу проти чинної влади в особі президента України Януковича і не тільки його, а закінчується кровопролитним протистоянням активістів проти «беркутівців». Один з найбільш важливих для сучасності нашої країни фільм, знятий вітчизняним режисером, що заслужив милість і на Каннах», — йдеться у прес-релізі фільму.

До слова, у Каннах присутні не змогли стримати сліз, переглядаючи стрічку.

Джерело: Інфопростір

Вам також може сподобатися