Навчання у тернопільських школах почнеться 1 вересня

69161990Тернополем активно ходить чутка, що школярі почнуть навчання раніше – вже 8 серпня. Тема активно обговорюється в управління освіти – поки рішення нема, але мабуть буде і кажуть, що позитивне.

Причина цієї ідеї – та ж сама економія. Типу, щоб потім зробити місяць канікул взимку і не платити за опалення. А вчителів за власний рахунок відправити куди подалі – тобто у відпустку.
А те, що зараз діти по таборах, мають якісь плани на відпочинок, якесь бачення свого літнього відпочинку – то це дурня? Нікому нецікаво? Головне – економія?
Кажуть, що така ж система навчання в Німеччині і ше десь. А то нічого, що в усій Україні початок навчання – 1 вересня? Тернпільська область собі автономно на Німеччину рівнятись буде?
Чи правда це  – дізнавалися журналісти видання 20 хвилин:
Розмови про перенесення навчального року задля економії коштів ведуться загалом на всеукраїнському рівні, повідомила начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. Утім, ніяких розпоряджень від Міносвіти, ані інших документів щодо перенесення навчального року вони не отримували. Тож, поки що планують почати навчальний рік, як і раніше, 1 вересня.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися