Цілий букет нагород зібрали тернопільські байдарочники і каноїсти

40916 нагород, з яких 11 золотих, 2 срібних та 3 бронзових, привезли тернопільські спортсмени з чемпіонату України з веслування серед вищих навчальних закладів, що відбувся у Дніпропетровську.

Серед 29-ти вишів, представники яких взяли участь у цих змаганнях, наші веслувальники представляли Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Тернопільський національний економічний університет, Національний університет фізичного виховання і спорту та Одеську академію будівництва й архітектури.

Студент ТНПУ Олександр Бєляєв здобув дві «золоті» нагороди в байдарці-одиночці на дистанціях 1000 та 500 метрів, а на двохсотметрівці він показав четвертий результат. Павло Сарабун, який вчиться у ТНЕУ, у каное-одиночці виборов срібну медаль на дистанції 200 метрів, бронзову – на 500 метрів, а на кілометровій дистанції був п’ятим.

Сергій Кіндзерський завоював три «золота» у байдарці-четвірці на дистанціях 1000, 500 та 200 метрів у складі екіпажу, який представляв Національний університет фізичного виховання і спорту, а в байдарці-одиночці на 200 метрів у тернопільського спортсмена четвертий результат.

За головний спортивний вуз країни виступала і тернополянка Тетяна Єднак, яка здобула дві золоті нагороди у байдарці-четвірці на дистанціях 500 та 200 м та ще одну золоту медаль – у байдарці-двійці на 500 м.

Ще два тернопільських студенти – Владислав Іванов та Дмитро Шушуєв – у байдарці-двійці вибороли “золото” на дистанції 200 м та “срібло” – на 500 м. Також одна золота медаль в активі Влада Іванова в байдарці-четвірці на 200 метрів.

Натомість тернополянин Сергій Бойчук, який навчається в Одеській академії будівництва та архітектури, має дві бронзові нагороди, які спортсмен виборов у байдарці-одиночці на 1000 та 500 м.

П’ятеро тернополян – Олександр Бєляєв, Сергій Кіндзерський, Владислав Іванов, Тетяна Єднак та Павло Сарабун – включено до складу збірної студентської команди країни, яка візьме участь у чемпіонаті світу серед студентів. Такий спортивний форум з 15 до 17 серпня пройде у Мінську (Білорусь). До речі, навчально-тренувальний збір з підготовки до світового студентського чемпіонату розпочався 21 липня у Тернополі.

Джерелоо: Номер один

Вам також може сподобатися