Гута має намір продавати картоплю у Європі

sudbu-grechki-ne-povtoritАгрохолдинг «Мрія» має намір у серпні поточного року здійснити першу поставку картоплі на європейський ринок.

Іван Гута«Сьогодні ми сертифікуємо картоплю і з серпня почнемо перші продажі в Європу», — цитує прес-служба директора компанії «Мрія» Андрія Науменко.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

В даний час агрохолдинг поставляє на європейський ринок картопляний крохмаль, який виробляється на заводі «Мрії» в Тернопільській області. Підприємство було побудовано в 2012 році, його потужності з переробки картоплі складають до 720 тонн на добу, які надалі планується збільшити.

У ході Східноєвропейського аграрного конгресу, що проходив 16 липня в Тернопільській області, фахівці «Мрії» повідомили, що площі вирощування картоплі в компанії щорічно збільшуються: у 2012 році вони становили 3,5 тис. га, в 2013-му — 4,8 тис. га, 2014-му — 6,35 тис. га.

Цього року агрохолдинг планує отримати врожай картоплі більше 200 тис. тонн.

Довідка

Агрохолдинг «Мрія», заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гутамі, обробляє майже 320 тис. га сільгоспземель в областях Західної України. Спеціалізується на вирощуванні пшениці, ячменю, ріпаку, цукрових буряків, гречки, картоплі і ін. 20% компанії торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися