Керівництво тернопільської міліції відвідало правоохоронців, які несуть службу в Ізюмі Харківської області (ФОТО)

unna22medНещодавно співробітників тернопільської міліції, які несуть службу в зоні антитерористичної операції, відвідали заступник начальника УМВС-начальник міліції громадської безпеки Руслан Балик, начальник управління кадрового забезпечення Віктор Гулич. Разом із ними на Схід вирушили депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна, начальник управління муніципальної поліції  Тернопільської міської ради  Сергій Волков і знімальна група сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції.

Основна мета поїздки: відвідати співробітників міліції, які несуть службу в зоні АТО, доставити їм продукти харчування, засоби захисту, вивчити та по можливості вирішити їхні нагальні проблеми, а також підняти бойовий дух бійців.
Дорога на буремний Схід – далека та нелегка.

– Чим ближче ми під’їжджали до зони АТО, тим менше на нашому шляху зустрічалося цивільного автотранспорту. Зазвичай, на дорогах були колони з військовою технікою, які рухалися у напрямку міста Слов’янськ, – розповідає заступник начальника УМВС Руслан Балик. –  Приємно вразило те, що майже  на кожній автобусній зупинці та при в’їзді в населені пункти розвішана українська символіка.

У місті Ізюм, що межує  з Донецькою областю, несе службу зведений загін тернопільських правоохоронців у складі 35 чоловік. Серед їхніх завдань: охорона телевежі та стратегічних об’єктів в Ізюмі, несення служби на блокпостах, забезпечення правопорядку в місті.  Також правоохоронці беруть участь у проведенні зачисток у звільнених від сепаратистів населених пунктах Донеччини.

– Хлопці проживають на території телевежі, – каже начальник управління кадрового забезпечення Віктор Гулич. –  Умови там, звичайно ж, далекі від комфортних, але попри це, тернополяни нінащо не скаржаться. Тут вони облаштували кухню, місце для відпочинку та сну.

Правоохоронці забезпечені продуктами харчування й усім необхідних для несення служби. Щотижня до місця їхньої дислокації приїжджають представники громадської організації «Автомайдан Тернопіль» і керівництво обласного управління внутрішніх справ. Вони привозять бійцям продуктову провізію, обмундирування, речі першої необхідності. Допомагають також місцеві жителі. Люди забезпечують хлопців продуктами харчування, питною водою.

– Ми вдячні місцевому населенню за турботу, – каже командир зведеного загону тернопільських міліціонерів, заступник начальника Тернопільського міськвідділу міліції  Андрій Фірман. –  Особливо хочу подякувати пані Лілії, яка разом із чоловіком протягом двох місяців щодня навідується до нас і допомагає, чим може.

Вдячні працівникам міліції місцеві мешканці та влада району. Зокрема, начальник цеху трансляції Ізюмської телевежі  Юрій Каранда запевняє, що тільки завдяки тернопільським правоохоронцям вдалося зберегти неушкодженою телевежу та не допустити повторення трагедії, що сталася на телевежі, яка розташована на горі Карачун поблизу Слов’янська.

Заступник міського голови Ізюма Юрій Захарченко приїхав у місце дислокації тернопільських правоохоронців на прохання депутата Тернопільської обласної ради Степана Барни. Нещодавно чиновник допоміг  тернополянам вирішити питання з ремонтом їх службового  автобуса.

– Останні події об’єднали нас, –  каже Юрій Захарченко, – Зараз для нас існує одне поняття: вся Україна має бути єдина, вільна та незалежна.

Тернопільські міліціонери несуть службу позмінно. Перед заступанням у наряд командир зведеного загону правоохоронців  Андрій Фірман проводить для бійців  спеціальний інструктаж, наголошує на дотриманні власної безпеки та толерантному спілкуванні з місцевим населенням.

Нещодавно міліціонери затримали шістьох осіб, які намагалися проникнути на територію телевежі. Під час обшуку в автомобілі зловмисників було знайдено наркотичні речовини та камуфляжну форму.  Підозрюваних осіб доправлено до місцевого райвідділу міліції.

Правоохоронці зізнаються, що сумують за рідними, але не хочуть повертатися додому без перемоги.

unnamed

Вам також може сподобатися