Представники Самооборони Майдану Тернопільщини доставили в зону АТО продовольство, медикаменти та спорядження

thumb_17893_news_m Бійцям 24 мотострілкової бригади передали продовольство, медикаменти, спорядження, які вдалося зібрати завдяки небайдужим тернополянам.

В зону АТО, а саме в Сіверськ під Лисичанськом, їздили представники Самооборони Майдану Тернопільщини. Повернулася із зони АТО після доставки допомоги зібраної в Тернополі та області.

Вони доставили допомогу 24-ій бригаді, оскільки у її лавах служить багато мешканців Тернопільщини. Надалі допомогу збиратимуть і передаватимуть в першу чергу тим формуванням, які є на передовій, незалежно від територіальної прив’язки її бійців.

За словами активістів, до даної території волонтери рідко возять передачі, оскільки туди важко потрапити. Допомагали в експедиції активісти з Харкова, які привезли бійцям сучасний український аналог «Celox» кровоспинний препарат – «Gemma».

– Околиці Лисичанська на час поїздки були фактично біля безпосереднього місця бойових дій, що відразу видно: спалені будівлі, техніка, стовпи диму над містом. Дорога тут небезпечна, узбіччя заміновані. Наприклад, ми їхали по дорозі, на якій 2 дні до того підірвався БТР, – розповідає представник Самооборони Руслан Тицький.

Також бійцям з Тернополя довезли і адресні передачі з дому.

– Хлопці раділи адресним передачам, бо це були перші передачі з дому для них. Взагалі, дуже помітно, що підтримка від волонтерів, та допомога, яку для них збирають всім містом, сильно підіймає бойовий дух, особливо дитячі листи, – говорить самооборонець Володимир Гульоватий.

В 24-ої бригади сьогодні залишаються потреби у шоломах, взутті, формі, бронежилетах, розгрузках, цигарках та навіть у воді.

– Я особисто зустрів там багато своїх знайомих, з якими стикався в громадській роботі на заходах організації «МНК». Це ще раз дає зрозуміти, що війна є, і не лише на сході – війна в Україні. І обов’язок кожного українця – брати в ній участь, хто як може. Хтось ризикує життям під кулями, а хтось волонтер, який допомагає в тилу, – зазначає комендант обласної Самооборони Іван Ковалик.

Довідка
Збір допомоги для бійців на сході продовжують. Усім, хто готовий допомогти чи попрацювати волонтером, слід звертатися в штаб Самооборони Майдану Тернопільщини: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 1; тел. 068-705-88-04.

Також у Тернополі створили єдиний логістичний центр збору допомоги для Сходу. Він розташований на складі №4 гуртовні “Галант”, що на вул.Збаразька,16.

1406532739_DSCN7979
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися