Дебют ФК «Тернопіль» у першій лізі видався вдалим

260820121255Goal-wallpaperМуніципали зіграли нічию на виїзді проти «Гірника» з Кривого Рога – 0:0. Про перипетії матчу клубній прес-службі прокоментував головний тренер команди Василь Івегеш:

– По правді кажучи, їдучи у Кривий Ріг, думав, що ми тільки багато не програли. Адже для цього були певні передумови. По-перше, в двох попередніх сезонах ФК «Тернопіль» поступалися в дебютних матчах. Чомусь так ставалося, що ми важкувато входимо в сезон. По-друге, суперник за останній час зумів суттєво доукомплектуватися, запросивши одразу дев’ятьох футболістів з першої та другої ліги. Цей факт різко контрастує з нашим кадровим поповненням – один гравець з другої ліги і один – з обласної першості. По-третє, перед матчем у Кривому Розі я зіштовхнувся з певними кадровими проблемами пов’язаними зі здоров’ям футболістів. І, суттєвим показником у футболі являється фінансова сторона. Не буду приховувати, але платня футболістів «Гірника» на порядок-два вища, ніж гравців нашої команди.

– На щастя, всі Ваші погані передчуття не справдилися?

– Так. Футболісти показали хорошу гру і команда заслужено здобула нічию. Усі щасливі, це очко для нас є золотим, адже це перше турнірне очко в історії ФК «Тернопіль» здобуте в першій лізі. А це рівень змагань, де більшість моїх підопічних ще ніколи не грали.

– Ваші враження від гри?

– Почали ми обережно, придивлялися до суперника. Певні корективи вносила спека, адже матч відбувався при 33 градусах. Однак, ми побачили, що нічим не поступаємося суперникові, стали створювати гольові моменти (до прикладу, Богдан Семенець поцілив у поперечину). Повірили в свої сили, що навіть спроможні вивести з Кривого Рогу три очка. Однак під час перерви я дещо охолодив гарячі голови гравців, адже ми могли як перемогти, так і програти, позаяк кваліфікація футболістів «Гірника» є доволі високою. Вони у будь-яку хвилину могли спіймати нас на захоплені атакувальними діями. Відповідно, в другому таймі гравці ФК «Тернопіль» сіли дещо назад, стали діяти від оборони та контратаках. При цьому більше дбали за збереження в недоторканості власних воріт. Це нам вдалося і я можу тільки подякувати своїм футболістам за якісну проведену роботу на футбольному полі.

– Кого з гравців можете відзначити?

– Уся команда зіграла, як єдиний механізм. Тішить гра новачків – воротаря Сергія Русина, котрий у своєму дебютному матчі відстояв на «нуль» та атакувального півзахисника Ростислава Волошиновича, котрий чіплявся практично за кожен м’яч. Також хотів би відзначити гру Ігоря Курила, якого тамтешня публіка порівнювала з легендарним німцем Беккенбауером; Сергія Атласюка, котрий повністю виключив з гри найгрізнішого форварда «Гірника» Андрія Ільяшова (тренери змушені були того замінити); Василя Чорного, який став справжнім мозковим центром команди. Як завжди, на високому рівні відіграли Кондзьолка, Богданов, Семенець, більшого очікував від Ігоря Мединського.

– Які подальші плани команди?

– Щасливо доїхати до Тернополя, а там – будемо готуватися до матчу другого туру проти земляків з «Ниви».

Джерело: ФК Тернопіль

Вам також може сподобатися