Міліціонери виявили майже сотню неповнолітніх порушників

6e7bc4a5f9e558b6be9cc7aac50f3ace1Поки одні школярі оздоровлюються, набираються сил і нових вражень, інші – шукають собі кримінальних пригод. За два місяці проведення на території області оперативно-профілактичних заходів «Літо-2014» міліціонери задокументували майже сотню фактів, де порушниками закону є неповнолітні.

– 91-го підлітка притягнули до адмінвідповідальності, 12-тьох підозрюємо у скоєнні кримінальних правопорушень, – повідомив начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей обласної міліції  Петро Тихович. – Одного юного порушника помістили в центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської облдержадмiнiстрацiї, інших повернули батькам за місцем проживання.

За час проведення операції правоохоронці також встановили місцеперебування п’ятьох дітей, які перебували у розшуку як безвісті відсутні. Вони вже повернулись у свої сім’ї.

Аби попередити злочини в дитячому середовищі, співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей регулярно проводять профілактичні бесіди з дітлахами, які відпочивають у літніх таборах, зустрічаються із підлітками, які перебувають на обліку в органах внутрішніх справ. Міліціонери роз’яснюють їм законодавство, інформують про адміністративну та кримінальну відповідальність, вчать, як не стати жертвою злочину.

Вам також може сподобатися