«Моліться за нас, а ми повернемося з перемогою»,- прохання тернопільських правоохоронців, що несуть службу в зоні АТО

001Вчора ми розповідали про перебування керівництва обласного управління внутрішніх справ в зоні антитерористичної операції, зокрема, у місті Ізюм Харківської області. Продовжуємо серію репортажів з місця бойових дій, зокрема, з блокпоста між Слов’янськом та Краматорськом Донецької області.

Своїми враженнями від побаченого правоохоронці поділилися з представниками засобів масової інформації Тернопільщини. В обласному управління внутрішніх справ відбувся брифінг за участю заступника начальника  УМВС-начальника міліції громадської безпеки Руслана Балика,  начальника управління кадрового забезпечення Віктора Гулича, депутата обласної ради Степана Барни та начальник управління муніципальної поліції  Тернопільської міської ради  Сергій Волкова.

На ділянці дороги до блокпоста – розруха: зруйновані будівлі, сліди від мінометних обстрілів. Проте Слов’янськ, Краматорськ та інші звільнені міста поволі оговтуються від пережитої трагедії, місцеве населення повертається у свої домівки.

На блокпосту між Слов’янськом і Краматорськом несуть службу десять тернопільських спецпризначенців,  – розповідає  начальника міліції громадської безпеки Руслан Балик. –  Тут пліч-о-пліч із ними служать житомирські десантники, харківські нацгвардійці та інші військовослужбовці.

Серед завдань наших бійців – здійснення транспортного контролю, перевірка транспортних засобів, які в’їжджають у регіон з метою запобігання проникнення на територію області сепаратистів, ввезення зброї, вибухівки та вчинення злочинів. Крім цього, вони охороняють стратегічно важливий об’єкт – міст Сєверодонецького каналу та забезпечують безпеку місцевих жителів, які проводять сільськогосподарські польові роботи.

Як розповідає начальник управління кадрового забезпечення Віктор Гулич, умови проживання у спецпризначенців дещо гірші, ніж в Ізюмі. Їжу готують на багатті, сплять у спеціально облаштованих у землі копанках, це допомагає вберегтися від частих обстрілів, особливо вночі.   Проте, на спартанські умови не скаржаться. Розуміють, що йдуть бойові дії, і тут головне безпека, а не комфорт.

Міліціонери забезпеченні боєприпасами, продуктами харчування. Як розповідає один із спецпризначенців, нещодавно на блокпост спробували прорватися сепаратисти. Завдяки злагодженим діям бійців вдалося знешкодити озброєних та небезпечних осіб, а їхній транспортний засіб, автомобіль марки «Кіа Соренто», тепер служить правоохоронцям мішенню для проведення тренувань зі стрільби ручним гранатометом.

За словами спецпризначенців, вони готові до кінця боронити територіальну цілісність нашої держави, більшість із них має намір залишитися в зоні АТО на наступну ротацію. Єдине прохання тернопільських бійців – молитися за їхні життя, а вони обіцяють повернутися з перемогою.

3

2

1

Вам також може сподобатися