Сергій Надал запевнив, що усі сховища приведені у готовність

thumb_18423_news_m У Тернополі є 91 сховище для громадян. Мер запевнив, що усі об’єкти приведені в готовність, враховуючи ситуацію в країні. Їх стан він перевірив 29 липня.

Загалом у місті сховища поділяють на три види: споруди цивільного захисту, протирадіаційні укриття та бомбосховища. загальною кількістю 91 об’єкт.

– Дані сховища знаходяться на підприємствах різних форм власності, – розповідає міський голова Сергій Надал. – У першу чергу, вони передбачені для працівників, які знаходяться на підприємствах, а мешканці житлових будинків повинні ховатися у підвальних приміщень, підземних парковках та гаражах.

Міський голова запевнив, що враховуючи ситуацію в Україні, усі об’єкти приведені у повну готовність, забезпечені паливно-мастильними матеріалами та влада наразі веде перемовини з об’єктами торгівлі, щоб визначити запас продуктів харчування, необхідні для забезпечення життєдіяльності міста.

– На кожний випадок надзвичайних ситуацій підготовлено варіанти оповіщень. Уважно вислухавши повідомлення кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками, – розповідає в.о. начальника відділу надзвичайних ситуацій Андрій Поліщук. – Так, кожний громадянин, який знаходиться на робочому місці, повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності. Якщо сигнал застав вас в транспорті, громадському місці необхідно уважно і спокійно вислухати повідомлення, визначитись, де поблизу знаходиться укриття і як найшвидше добратися і укритися в них. Якщо є час – то добратися додому і діяти у відповідності з отриманими вказівками.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися