Мешканців аварійного будинку на вул. С.Крушельницької забезпечать новим житлом

thumb_20220_news_mПеревірка будинків, серед яких можливо є ветхі, ще триває у Тернополі. Загалом домів, які підпадають під таку категорію у місті є 40, повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Микола Лесів.

– Перевіряє ці будинки спеціальна комісія, в яку входять архітектори, інженери, балансоутримувачі, каже він. – Завершить роботу ця комісія до 20 серпня.

До слова, до ветхих відносять старі будинки, що руйнуються від часу та тривалого використання.

Нагадаємо, Сергій Надал дав вказівку комунальникам обстежити старі будинки у Тернополі після того, як 27 травня під час грози обвалився аварійний будинок на вул. Крушельницької, 53. Завершити роботу комісія повинна була ще  до 10 червня. Проте все затягнулося до нині.

Таку перевірку проведуть для того, щоб уникнути в майбутньому ситуацій, подібних до тієї, що виникла на вул. С.Крушельницької, – каже він. – Комісія визначить придатність, чи непридатність таких будинків до проживання. Якщо будуть встановлені такі, які є непридатними для проживання, будемо вирішувати питання про відселення мешканців.

До речі, аварійний будинок на вул. Крушельницької демонтували ще місяць тому.

– Вже є забудовник, який зведе там будинок, – каже Микола Лесів. – І він забезпечив житлом мешканців аварійного будинку, який був на цьому місці. З людьми уклали договір, їхні умови виконали і вони отримали житло, яке хотіли.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися