На Тернопільщині представники попередньої влади як можуть тримаються за керівні крісла

5211bff9-ac24-4011-ac24-401e4e444883.photo.0 Для цього наймають адвокатів і звертаються до суду.

«Ті люди, які мали совість чи страх, самі написали заяви на звільнення. Як в структурах ОДА, так і в райдержадміністраціях. Інші, які не зрозуміли, що ситуація змінилася і їх перебування на посадах не задовольняє громаду, намагаються залишитися на своїх посадах. В облдержадміністрації нам довелося провести реорганізацію структур і ті люди, які тримаються за свої керівні посади, будуть звільнені на підставі реорганізації. Водночас в Шумському і Борщівському районі у нас тривають судові баталії, сьогодні засідання суду по начальнику управління здоров’я в Лановецькому районі. Трудове законодавство наразі дає можливість цим людям залишатися на своїх посадах. Вони ще й вимагають грошових компенсацій, це орієнтовно 30 тис. грн на людину», – каже заступник голови ОДА Леонід Бицюра.

Він зізнався, що не довіряє чиновникам з команди попереднього голови ОДА, відтак не доручає їм жодних важливих завдань.

«Замість того, щоб повноцінно працювати, я змушений виконувати їхню роботу і в результаті це знижує ефективність роботи ОДА. Адже якщо немає довіри до людини, я не можу їй доручити виконання певних завдань», – поскаржився Леонід Бицюра.

Він також повідомив, що наразі в районах області призначені лише голови РДА.

«Заступники в районах ще не затверджені, чекаємо на погодження з Києва. Перезавантаження влади такого швидкого, як би ми хотіли, наразі немає», – констатував ситуацію Леонід Бицюра.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися