Скандал навколо “Тернопільміськгазу”

500ffb50afe21До територіального  відділення АМК майже одночасно надійшло дві скарги громадян щодо нарахування  ПАТ «Тернопільміськгаз» збитків на суму більше 5 тис. грн. за втручання в показники газових лічильників.

В ході розгляду цих звернень встановлено, що факти порушення заявниками Правил надання населенню послуг з газопостачання не підтверджені належним чином оформленими документами.

Окрім того,  лічильники заявників були встановлені в 2000 та 2001 роках. Товариство жодного разу не проводило їх повірки, хоча періодичність  повірки такого типу лічильників становить 5 років. При цьому, згідно відповідного ГОСТу термін експлуатації заводських пломб на лічильниках складає 10 років, тобто вони можуть втратити чіткість відбитку не тільки внаслідок стороннього втручання, а і враховуючи тривалий термін використання.

Також в ході розгляду справи було встановлено, що ПАТ «Тернопільміськгаз» здійснював діяльність по постачанню газу населенню на підставі публічних договорів, що суперечить законодавству, та укладав договори, які не відповідали Типовому договору, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України.

Рішенням адміністративної колегії територіального відділення за вчинені порушення законодавства про захист економічної конкуренції  на товариство  накладено штраф в розмірі 148 тис.грн.

Джерело: Погляд

Вам також може сподобатися