На Тернопільщині ледь не втопився 12-річний хлопець

vlcsnap-2014-08-08-13h31m20s125 В Лановецькому районі працівники рятувально-водолазної служби врятували підлітка. Йому надали першу медичну допомогу, зараз життю хлопця нічого не загрожує. Рятувальники Тернопільщини вкотре просять мешканців області дотримуватись правил безпеки поведінки на воді. Особливо просять батьків слідкувати за дітьми.

– Ситуація надважка, в зв’язку з тим, що дуже багато відпочиваючих, дуже великий наплив людей, особливо дітей. Всі йдуть до водоймищ. Маємо таку надзвичайну подію. Вчора на Лановецькому ставі був врятований хлопець з 2001 року. Він наковтався води і начальник станції пригнув в воду, підняв його, надав першу медичну допомогу, з нього пішла вода, хлопець залишився живим, – розповідає начальник рятувально-водолазної служби Тернопільщини Василь Козак.

За останній тиждень в області втопилося двоє людей, в тому числі дитина. Трагедії трапилися в Козівському районі.

– За останній цей тиждень ми знову маємо трагічний випадок. В Козівському районі, в річці Стрипі, знайшли дівчинку, яка 3 числа пішла до подружки, і пропала, а вже в понеділок міліція знайшла її в річці. Також потонув в тому ж самому Козівському районі з 36-го року народження мужчина, десь там на березі випивали хлопці, його дістали. Десь подавали першу медичну допомогу і він в лікарні таки помер, – каже Василь Козак.

Загалом на Тернопільщині цього року втопилася вже 31 людина. Ще двоє, стрибаючи у воду, пошкодили шийні хребці та хребет. Синоптики прогнозують і надалі спеку, відтак рятувальники просять бути обережними, не нехтувати правилами безпеки, не купатись в невідомих місцях, напідпитку, а батькам – пильнувати дітей.

– Особливо хотіли б звернути увагу дорослим. Коли пускають своїх дітей чи відпочивають з дітьми, щоб вони проводили вдома бесіди, щоб діти зберігали спокій і дотримувалися елементарних правил поведінки на воді: не залазили у воду розігрітими, щоб не скакали в незнайомих місцях, не підпливали до плазасобів. Особливо не купалися в річках на течіях, де течія може моментально забрати людину чи дитину. В такому випадку дуже важко і рятувати дану людину і навіть при пошукових роботах, бо потонулого течія несе близько 70-80 кілометрів за пару днів, – радить Василь Козак.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися