На Тернопільщині відкрили сезон качок

1345540536_poliuvannia_kachky На відкриття мисливського сезону на качок у Івачів з’їхалось близько 1000 мисливців з Тернополя та Тернопільського району. Сезон відкрили у суботу, 9 червня.
– За кілька днів до відкриття прийшла вимога, щоб ми перенесли цю подію, у зв’язку із небезпекою виникнення пожеж, – розповідає голова президії Тернопільської міськрайонної організації УТМР Григорій Каліновський. – Але ми фізично не змогли б повідомити великій кількості людей про відмінну відкриття. Тому ми все ж вийшли на полювання і все пройшло добре.

Полювали на качок вздовж Дністра та по селах де є водойми, на яких дозволено відстрілювати птицю. На полювання приїхало близько 200 чоловік із Львівської, Хмельницької та Івано-Франківської областей. на Івачевській водоймі було близько 660 мисливців. Під час полювань було організовано 5 груп, які спільно з працівниками органів внутрішніх справ їздили по районах і перевіряли чи мисливці дотримуються правил.

– Як таких порушень не було, – говорить пан Григорій. – Був один неприємний інцидент із початком полювання. Ми мали розпочати о 16.00, після того як я б вистрілив зеленою ракетою. А хтось почав стріляти о 15.36 і вийшло так, що полювання почалось раніше.

Загалом, за словами Григорія Каліновського, відкриття сезону пройшло вдало і мисливці відпочили.

– Радує, що люди після себе поприбирали територію, оскільки вони жили у наметах, – додає пан Каліновський.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися