Шкільних медсестер відправили на канікули

1390264444Шкільні медсестри – також на канікулах. Принаймні так вирішило начальство. Недоцільно, кажуть отримувати зарплату – поки нема з ким працювати. Подробиці медичних пристрастей – знають наші кореспонденти.

Зарплату не можуть платити тим, хто не має роботи. Бюджету не вистачає, і в країні ситуація така, що кожна копійка має куди піти.  Головний лікар дитячої клінічної лікарні каже, офіційного розпорядження від влади поки не отримували, проте радять самим працівникам писати заяви на безоплатні відпустки

РОМАН КНИШ, головний лікар Тернопільської дитячої клінічної лікарні:

“На сьогоднішній день планів, розпоряджень ні від Уряду, ні від Президента, ні від облради чи міської, такого не було “.

Людей би не відправляли на примусовий відпочинок, якби бюджет був досконало прорахований. Так кажуть громадські активісти. Сьогодні вони прийшли до головного лікаря, аби почути, чому шкільні медики кілька тижнів не матимуть ні роботи, ні законних грошей.

БОГДАН ФОСАКОВСЬКИЙ, голова ГО «Наш рідний Тернопіль»:

“Але їх повинні відправляти в відпустки оплачувані, так як в вчителів, а не за свій рахунок. Лікарня була профінансована виявляється на 100 відсотків на початку року, потім в них було підвищення, і ці гроші, які були заплановані до кінця року – впали. Фактично бухгалтер сказала, що їм бракує 300 тисяч, щоб рік закінчити зі стовідсотковою зарплатою. “

Роман Книш каже, примусово ніхто заяви не писав. Та обіцяє, з першого вересня – усі повернуться на свої робочі місця.

РОМАН КНИШ, головний лікар Тернопільської дитячої клінічної лікарні:

«- Ніхто нікого нікуди не відправляв

–        Зараз ходять в школи на роботу

–        Ходять. Хто побажав написати заяви – написав на 5 днів

–        Скільки людей написало?

–        Ну троє чоловік, чи п’ятеро. З першого вересня всі виходять на роботу.»

Врешті вирішили, з питанням додаткового фінансування на зарплати лікарям, звертатимуться до міськради. Обіцяють заговорити про це з владою вже на найближчій сесії.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися