Війна – не час для люстрації? А для хабарництва?

p6250397Шановні жителі Бучацького району у мене є декілька запитань до Вас. Невже Вам байдужа доля дітей Ваших? Невже після Майдану вам стало жити краще? Хіба вам невідомо про дії влади та її бездіяльність? Чому не проводиться майдан в місті Бучач і де наші “патріоти”? Чим займаються наші “українці”: пан Рій Є.В., пан Михайлів О.М., пан Григоришин В.М, наша “Свобода” на чолі з головою райдержадміністрації Вонсяком В.Б.?

Пан Вонсяк знає, що на майдані в місті Києві загинули люди і в тому числі наші земляки, але це йому не заважає платити щомісяця заробітню плату Морозовському В.В., Вітику Б.І. Логуш Т.Р. та іншим, які мають безпосереднє відношення до партії регіонів і усі знають про їх вчинки. Коли запитати його, чому так, почуєте відповідь – немає законних підстав для звільнення, хоча користуючись тим самим законодавством Савка В.М. звільняв кожного тижня людей безпіставно. Справа в іншому. Колишній голова РДА має розмову з паном Вонсяком кожного тижня, і як ви думаєте, невже вони говорять про те, як допомогти солдатам на сході країни, ні – як залишити своїх соратників на їхніх посадах, а результат перемовин ви бачите.

В лікарнях, школах та в принципі всюди, як брали хабарі, так і беруть – що зробила теперішня влада, аби викорінити це – нічого. До голови райдержадміністрації надійшли звернення від жителів району про незаконне захоплення, “приватизацію” гуртожитків автошколи ТСОУ, про виділення земельних ділянок пану Гадзу П.І. та багато інших. Відповідь одна – це компетенція прокуратури. Тоді виникає питання, що входить в копетенцію голови РДА? А якщо нічого, то тоді навіщо нам такий керівник?

У східних областях України іде війна. В Бучачі – не часткова, а повна мобілізація до виборів. І пани Рій, Григоришин, Михайлів та інші не відстають та думають, в яку краще партію записатись, очолити районний осередок, отримати найбільший шматок. Усіма силами допомагають пану Гадзу вийти в депутати Верховної Ради України, він ж наш “герой”, який “не мав” дизпалива для того, щоб довести військовослужбовцям на схід зібрану допомогу людьми із села Стінка. А чому б ні, хіба ми за пару гривень не проголосуєм за нього, він же “мав” і дав кошти на “антимайдан”.

Писати про те, що робиться в районі можна багато, та немає сенсу. Ви ж самі про це знаєте. І наших “героїв” я розумію. Вони знають, що і за скільки $ це все роблять, а потім по мікрофону скажуть вашим синам, що не повернулись з “Майдану”, з АТО: “Земля Вам пухом, ми Вас пам’ятаєм”.

Хоча вас я не можу зрозуміти. Чому не збираєтесь на майдані, не добиваєтесь свого до кінця? Кажуть, іде війна, на даний час не до люстрації. А час для хабарництва, для реалізації своїх інтересів?

Кожного дня вмирають наші діти, їхні – ні, ми допомагаєм армії чим можем, вони –ні, нам потрібна справедливість, а не влада, їм – влада без справедливості.

Кажуть, Господь усіх буде судити за їхні дії. Моя думка, що нас буде судити за нашу бездіяльність.

І. Винник, м. Бучач

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися