У Кременецькій райлікарні виявили шокуючі факти фінансових махінацій

1364303721Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Кременецької районної комунальної лікарні. Фінансових порушень, що призвели до втрат, виявили на загальну суму понад 232 тисяч гривень, повідомляє прес-служба Держфінінспекції Тернопільській області.

В ході ревізії встановлено, що кошти спеціального фонду лікарні, які надійшли як плата за послуги та які повинні спрямовуватись на видатки з надання платних послуг, використовувались частково на інші напрямки. Це порушення призвело до втрат на суму майже 124 тис. гривень.

Ревізією також виявлено, що 18 тис грн, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках  за минулі роки, та 36 тис грн, що надійшли від орендарів протягом 2012-2014 років в рахунок погашення заборгованості за комунальні послуги, бухгалтерією не перераховані в дохід районного бюджету, а проведені як відновлення касових видатків.

Також встановлено незаконну виплату заробітної плати з нарахуваннями на загальну суму майже 35 тис. гривень внаслідок встановлення доплат та надбавок всупереч законодавству, оплати за невідпрацьований час, тощо.

Також не оминули уваги інспекторів такі порушення як: покриття витрат сторонніх юридичних осіб, безкоштовне лікування осіб, які не є громадянами України, зайве списання продуктів харчування та медикаментів. Загалом таких порушень виявлено на суму понад 20 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 5 посадових осіб складено протокол про адміністративне правопорушення.

За порушення бюджетного законодавства застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Об’єкту контролю направлені обов’язкові вимоги щодо повного усунення виявлених порушень, про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

Вам також може сподобатися