У тернопільському таксі вимагають доплату

128899 Маю маленьку дитину і часто, аби доїхати з візочком до лікарні, чи ще куди, якщо погана погода, викликала «мінівени», – каже тернополянка Ірина Коваль. – Тариф – як у і звичайно – суто по лічильнику. А з цього місяця диспетчер почала стверджувати, що якщо хочу “мінівен”, то повинна заплатити ще сорок гривень до тієї суми, що виходить по лічильнику.

Жінка сумнівається у тому, що такі зміни були запроваджені у службах таксі. Оскільки, про таку новацію водії інших, звичайних автівок тих же самих служб нічого не чули.

– Я не перший раз замовляю авто, аби можна було поміститись з дитячою коляскою, – каже пані Ірина. – Звертаюсь до одних і ти х же самих служб, тому хай мені не розказують диспетчери, що я повинна доплатити! Тим більше, що коли розпитую інших таксистів з тих же самих служб, то вони кажуть, що такого у них нема.
Дивується додатковій оплаті й інша тернополянка Леся Г. Жінка також наполягає, що раніше про 40 гривень ніхто не згадував.

– На питання, а відколи така новація, диспетчери перекручують моє запитання, – каже вона. – Мовляв, ну ви ж хочете великий чи то вантажний автомобіль. Чому, тоді раніше було відразу зрозуміло, що хочу машину, щоб можна було помістити і візок і називали то “мінівеном”, а тепер, виявляється, я хочу вантажний автомобіль.

Жінки додають, що точно отримували інформацію про додаткових сорок гривень від V.I.P. та 549 – всі таксі за одним номером. Спробували викликати такі автівки і ми – диспетчери у двох випадках сказали, що потрібно буде доплатити сорок гривень. На питання, чому і відколи так, пояснили те ж саме, що і жінкам – за виклик великого автомобіля – для кількох пасажирів, чи вантажного потрібно доплачувати. Чому так, ми поцікавились в адміністрації «V.I.P.».

– За виклик “мінівену” справді треба доплачувати 40 гривень, – каже Сергій (прізвища не вказав – прим. ред.). – Ця доплата існує вже кілька років. Якщо мама дзвонить і просить машину, щоб можна було і візочок поставити, то ми залишаємо у повідомленнях, що потрібне авто з більшим чи вільним багажником. Тоді людина сплачує суто те, що проїхала за лічильником. Якщо людина чітко вказує, що потрібен “мінівен”, то попереджаємо, що за таку послугу треба буде доплатити 40 гривень.

Поцікавились ми, скільки буде коштувати виклик “мінівену” у інших службах таксі. Приміром, у «Пілоті» повідомили, що таких автівок у них нема. А в «Шансі» диспетчер повідомила, що на момент виклику їхній єдиний міні вен був зайнятий. Дещо інше роз’яснила адміністратор.
– У нас нема «мінівенів», – повідомили в адміністрації служби. – У нас є пасажирські і пасажирсько-вантажні авто. Якщо людина замовляє велике авто для більшої кількості пасажирів, то відповідно і вказує їх кількість. Від цього залежить тариф. Але доплати нема.
Довідка:
Мінівен (англ. minivan — «невеликий фургон») — легковик з однооб’ємним кузовом безкапотного (рідше вагонного) або півтораоб’ємного компонування, зазвичай з трьома рядами сидінь. Кузов мінівену завжди вищий, ніж у звичайних вантажопасажирських кузовів легковиків типу універсал і хетчбек, оскільки основна споживча властивість мінівену якраз і полягає у максимальному збільшенні внутрішнього об’єму салону, а також у можливості трансформації салону за рахунок складних легкоз’ємних (іноді поворотних) пасажирських сидінь.
За інформ. «Вікіпедії»

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися