Братам Лужецьким суд призначив небувалу досі заставу

thumb_21159_news_m-300x206По 450 тисяч гривень застави призначив суд братам Лужецьким з Тернополя, які займалися вербуванням найманців для ведення бойових дій на стороні ДНР та ЛНР. Як повідомляють в обласній прокуратурі, для нашої області ця сума застави є рекордною, адже разом сягає 900 тисяч гривень.

Справою займається управління СБУ, тож про результати розслідування буде повідомлено дещо пізніше. Зараз впевнено можна говорити лише про те, що братам-вербувальникам загрожує від 8 до 15 років тюрми. Їм інкримінують створення терористичної організації.

Правоохоронці дізналися про діяльність братів Лужецьких у липні. Тоді їх і було затримано “на гарячому”, коли вони домовлялися про “співрацю” з мешканцями краю. За це тернополяни обіцяли завербованим космічні як для Тернопілля суми – від 8 до 15 тисяч гривень у місяць. Однак, подальшим протизаконним діям чоловіків завадили правоохоронні органи.

Відомо також, що брати Лужецькі не є корінними тернополянами. У наше місто вони приїхали десять років тому з Кіровоградщини. Тут мали власний будівельний бізнес та виховували дітей.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися