Син Чашки пішов добровольцем у зону проведення АТО

2Мешканці Тернопілля поповнюють лави добровольців, які беруть участь в  антитерористичній операції на сході України.

19-річний Василь Чашка, син керівника апарату Тернопільської  облдержадміністрації Марії Чашки, 12 серпня вирушив  добровольцем у батальйон спеціального призначення для боротьби з терористами на сході країни.
«Це його рішення,  дорослого чоловіка,  – констатувала Марія Теодорівна.- Звичайно, для мене, як для матері, воно дуже непросте. Адже кожна матір розуміє, що самій легше піти у боротьбу, ніж відправити туди свою дитину».

Марія Теодорівна радить  матерям не відмовляти своїх синів від участі в бойових діях, а пояснювати їм реалії того, куди вони ідуть.  Важливо, щоб цей крок був виважений і обдуманий.
«Страх є завжди і в кожного. За своє життя і здоров’я, а в батьків – найперше   за своїх дітей, – зізналася Марія Чашка. – Не боїться тільки той, хто немудрий, але безстрашні перемагають. У цій ситуації ми маємо бути саме такими.   Інакше російський агресор прийде і  в наш край».

Василь Чашка розповів, що прийняти таке  нелегке рішення його спонукала не тільки напружена ситуація в країні, а, в першу чергу,  смерть побратимів.

«Кожен свідомий українець постійно  має бути готовий стати на захист Батьківщини, – переконаний юнак. – Це наш обов’язок. Я хочу, щоб в Україні панував мир і у моїх рідних і близьких ніколи не було страху жити на своїй Богом даній землі. Саме це  бажання додає сили і наснаги для боротьби».

Не міг залишитися байдужим до ситуації в країні депутат Тернопільської обласної ради Олег Федик. Він також пішов добровольцем у батальйон спеціального призначення для боротьби з терористами на сході країни.
Зізнається, що  готовий  до цього і фізично, і морально.
«Я  з сім’ї репресованих, – розповів він. – Дідусь воював, згодом  був засуджений на 25 років. Так він вже і не повернувся,  – оповів Олег Федик. –  Тепер прийшов мій  час стати на захист Батьківщини. Час  здобути вільну незалежну Українську державу!».

Вам також може сподобатися