Міська рада виділила на ремонти тернопільських шкіл 5,5 млн. гривень

vlcsnap-2014-08-15-17h44m22s154Школи і дитсадки міста готуються до нового навчального року. 5,5 мільйонів гривень виділили на ремонти. В управлінні освіти Тернопільської міськради кажуть, ці гроші використають на капітальний ремонт дахів і відкриття нових груп у дошкільних закладах. Решта ремонтів – завдяки меценатам і батькам.

До початку навчального року ще два тижні, а школа уже перетворюється на вулик. У Тернопільській Українській гімназії ім.І.Франка працівники старанно готують навчальний заклад до приходу дітей. Класи уже чекають на школярів, а в приміщеннях закінчують ремонти. Оновити приміщення необхідно, розказує директор гімназії, щоб дітям було цікаво, комфортно і приємно навчатися. Цьогоріч тут капітально ремонтують одразу три приміщення. Повністю оновлять бібліотеку і кімнату гімназиста. Завершити мають усе завчасно, щоб добре провітрити приміщення перед приходом дітей. Час зараз складний, в країні війна, проте і навчання дітей ніхто не відміняв, а працівники зобов’язані підготувати школу до початку навчання, каже Анатолій Крижанівський. За попередні роки навели лад в коридорах, класах, але і руки ще є до чого докласти.

– Роботи ще є дуже багато. Будівля наша вже дуже стара, столітня. Зрозуміло, як кожна будівля потребує завжди догляду, тому роботи ще дуже і дуже багато. Але постаралися і зробили все для того, щоб дітям було 1 вересня дійсно свято і я впевнений, що це нам вдасться, – розповідає директор Тернопільської Української гімназії ім.І.Франка  Анатолій Крижанівський.

Сьогодні роль меценатів у школі  вагома. У тернопільській гімназії про благодійників пам’ятають – їхні імена прикрашають стіну на третьому поверсі школи.

– Українська школа, освіта левова частка, якщо не рахувати зарплати, тримається на батьках. Без цієї допомоги нам би було дуже складно. Хотілося б, щоб були відповідні класні кімнати, щоб було нормальне технічне обладнання, зараз комп’ютеризація, то щоб все воно було на висоті, а бюджету це все тягнути дуже важко, – каже директор.

5,5 мільйонів гривень витратять на підготовку шкіл і дитсадків до нового навчального року з міської казни.

– У нас 80 закладів. Тому на перший погляд здається, що це велика сума, але потреб у навчальних закладах багато, тому це насправді невелика сума. Найбільше грошей йде на найпотрібніше – це ремонт дахів, – говорить начальник управління освіти і науки Тернопільської міськради Ольга Похиляк.

Гроші з міського бюджету йдуть переважно на капітальні видатки  в закладах освіти, пояснюють у міськраді. Зокрема, на ремонт дахів. Також цього року за бюджетні гроші відкриють дванадцять додаткових груп у дитсадках міста. Решта – допомога батьків і благодійників.

Джерело: Тв-4

Вам також може сподобатися