Загиблий в АТО Олександр Філь був єдиним сином у матері

thumb_22706_news_m “Вічна пам’ять! Герої не вмирають! Спочивай з миром!.. Ти назавжди залишишся в наших серцях!” – пишуть друзі в соцмережі на сторінці Олександра Філя з Бережан. Цей 19-річний юнак загинув в зоні АТО 16 серпня.

Він отримав смертельне поранення під час виконання бойового завдання. Олександр Філь був навідником аеромобільного-десантного батальйону військової частини А0284.

Мешканці Бережан сумують з приводу втрати земляка. Тіло героя мають привезти 19 серпня.

– Коли Олександрові виповнилося 18 років, він пішов служити за контрактом у 80-ту аеромобільну бригаду у Львові, – розповідає капітан Бережансько-Підгаєцького об’єднаного військового комісаріату Володимир Шаламай. – Олександр воював в зоні АТО, відколи там почалися бойові дії. Разом з іншими бійцями охороняв аеропорти Донецька та Луганська.

Олександр був єдиною дитиною у сім’ї. Його виховали без батька мама з бабусею. Олександр був учасником молодіжної спортивно-патріотичної організації “Сокіл”. А згодом пішов на службу за контрактом.

– Колись ми з Олександром були сусідами. Він завжди був тихим і спокійним. Я й подумати не міг, що він піде на контрактну службу, – каже пан Шаламай.

До слова, з Бережан мобілізовано 44 мешканці, які наразі проходять підготовку в навчальних центрах. В зоні АТО служать одиниці. Олександр Філь – перший мешканець цього міста, який загинув під час бойових дій на Сході.

Нагадаємо, на знак скорботи за загиблим у Дні жалоби на території області 18-19 серпня – Дні жалоби.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися