Сергій Надал представив проект реконструкції площі «Героїв Євромайдану»

IMG_03_1642Міський голова Сергій Надал представив проект реконструкцію площі Героїв Євромайдану. Згідно проекту там передбачено встановлення монументального пам’ятника героям «Небесної сотні», будівництво приміщення під громадські чи офісні приміщення, ремонт комунікацій та дороги.

«Минулого року на звернення громади міста було перейменовано Майдан мистецтв на площу Героїв Євромайдану. Також громада вирішила поставити там монументальний пам’ятник Героям Небесної сотні, – розповідає Сергій Надал. – Дану ділянку ніхто не ремонтував більше 30 років, тут знаходяться торгові місця, інша частина у занедбаному стані. Тому ми хочемо реконструювати дану ділянку, адже у такому занедбаному стані вигляд площі не гідний тих імен, яких ми хочемо вшанувати пам’ятником».

За словами міського голови, площу варто оновити і зробити більш зручною для тернополян та гостей міста.

«Архітектори розробили концепцію, згідно якої тут у комплексі враховано будівництво приміщення громадського призначення чи офісного центру, ремонт комунікацій, реконструкція дороги та встановлення самого пам’ятника, – додає Сергій Надал. – Також архітектори працюють над проектом підземного паркінгу, аби автомобілі мали можливість паркуватися у центральній частині міста».

Міський голова додає, що для виконання цих робіт міська рада буде шукати інвестора з умовою, що інвестор бере на себе зобов’язання зробити на даній ділянці ремонт дороги із заміною комунікацій та збудувати пам’ятник героям «Небесної сотні».

«Сьогодні історія робить свої поправки, – розповідає головний архітектор проекту Олег Головчак. – Будівництво цього майдану розпочиналася з музею, потім бібліотеки. А у 90-х роках навіть шукали закордоном інвесторів для будівництво на цій ділянці офіс-центру. Проте сьогодні це площа героїв «Євромайдану» і вона повинна виглядати відповідно».

Вам також може сподобатися