Відома співачка знімала програму у селі на Збаражчині

pekunСвітлою аурою і позитивною енергетикою минулої неділі було наповнене село Вищі Луб’янки. Адже цього дня сільська громада мала велику честь зустрічати високоповажних гостей – знімальну групу «народної передачі» «Фольк-мюзік» та її ведучу, народну артистку України Оксану Пекун. На зворушливу зустріч, яка залишиться яскравою і неповторною сторінкою в історії Вищих Луб’янок, жителі села чекали два роки.

У чарівному куточку при в’їзді у населений пункт зібралось чимало жителів села, щоб привітати гостей з Києва. Громада стрічала делегацію з Першого Національного запашним короваєм, який за давнім українським звичаємвручали дівчата у вишиванках – Соломія, Іванка Прокопович та Оксана Юсик, під мелодійні звуки народних музик.
З вітальним словом виступили сільський голова Надія Біловус та парох місцевої церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Михайло Бедрій, який на згадку Оксані Пекун вручив духовну літературу.
Ведуча популярної телепередачі, яка відроджує український музичний етнос, автентичні мелодій та народні пісні різних регіонів України, відзначила, що до глибини душі схвильована та рада такій щирій і теплій зустрічі на її рідній Тернопільській землі.
Згідно з планом роботи знімальна група ознайомилася з цікавими історичними місцями і пам’ятками села Вищі Луб’янки. Побували на вулиці Лиса гора, де за переказами наших предків з’явилися перші поселення та перша хата. Зацікавили телевізійників і духовні пам’ятки, які свідчать про християнські цінності селян різних поколінь. Таких свідків історії у Вищих Луб’янках є тринадцять. Не оминув об’єктив оператора і величний місцевий храм, а також пам’ятний знак героям Небесної сотні.
Знімальна група познайомилася також із бджолиним господарством з 69 роїв пасічника-професіонала, члена асоціації пасічників Тернопільської області Андрія Іваніва. Він разом із своїм помічником 9-річним онуком Максимом з великим захопленням розповів і продемонстрував всі тонкощі життя бджіл, особливості і неповторність цих маленьких чудо-трудівниць, лікувальні властивості їхньої продукції. А ще вперше у своїй творчій діяльності камера проекту «Фольк-мюзік» зафіксувала двоповерховий бджолиний оздоровчий будинок, де вміщається 15 вуликів, що створюють неповторну та корисну ауру для людини. Адже бджолина енергетика це своєрідна терапія від різних хвороб. Здивував гостей з Києва також ще один витвір господаря садиби – так звана оздоровча кабіна Райха.
Кулінарними секретами та тонкощами ділилася місцева господиня, член хорового колективу «Медобори» Марія Яремусь. Окрім цього жінка почастування гостей своїми смаколиками та оригінальними стравами, а також запашним короваєм.
У сільському Будинку культури знімальну групу зустрічав єдиний в сільській місцевості Збаражчини духовий оркестр (диригент, директор цього закладу Степан Мерещак).
Оксана Пекун також зустрілася з учасниками сільського хору «Медобори». Прослухала репертуар хорового колективу, який виконав 15 пісень. З них відібрано шість старовинних маловідомих і невідомих творів. І тільки один з них сільські аматори виконають в студії музичної програми «Фольк-мюзік» Першого Національного каналу.
Свій талант продемонстрував знаний у районі і за його межами чоловічий ансамбль сільського Будинку культури (керівник Володимир Левчук).
Цей колектив разом із хором «Медобори» візьмуть візьмуть участь у зйомках програми «Фольк-music» на Першому Національному, яка запланована на листопад.
Напружений творчий день у Вищих Луб’янках завершився щирими подяками організаторів цього заходу ведучій передачі «Фольк-мюзік» Оксані Пекун та її творчому колективу за увагу і повагу до Тернопільського краю та можливість представити Тернопільщину у популярному телевізійному проекті – програмі для всіх поколінь.

Ігор БОДНАР, житель села,
член хорового колективу «Медобори»

Джерело: Like

Вам також може сподобатися