Понад 100 мужчин прибуло зі Сходу України на Тернопільщину

inde3xПро це сьогодні на пленарному засіданні облради повідомив начальник територіального управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей, відповідаючи на питання депутата Михайла Тимошика щодо того, чи ретельно перевіряють чоловіків-біженців.

«Чи з’ясовують, чому ці люди не воюють і не захищають свій край? Чи хтось вивчає, чим займаються чоловіки тих сімей, які сьогодні поселяють у себе і годують мешканці Тернопільщини?», – поцікавився Тимошик.

Віктор Маслей повідомив, що усіх переселенців вносять у спеціальний реєстр, а також повідомляють про цих людей спецслужби.

«До нас в область прибуло біля 100 мужчин різного віку. Ми не маємо права відмовити їм у переміщенні. Деякі чоловіки прибувають, щоб помогти сім’ї облаштуватися, після чого повертаються до себе назад», – зазначив Віктор Маслей.

Водночас начальник обласного управління міліції Василь Облещук зазначив, що в області не зафіксовано інцидентів за участю мешканців зі сходу.

«Розповсюджена в місцевих ЗМІ інформація про те, що переселенці в Настасові побили місцевого жителя, не відповідає дійсності. Причетність до даного випадку жителів східних областей не підтвердилась», – наголосив начальник обласного управління міліції.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися