Школярі Тернопільщини вчитимуться по суботах з жовтня

untitled4Голова ТОДА Олег Сиротюк під час брифінгу щодо початку нового навчального року зазначив, що складним залишається питання опалювального сезону у навчальних закладах.

«Як ви знаєте в державі і в області скоротили ліміти використання газу на 30%, тому на Тернопільщині проводиться комплекс заходів з енергозбереження. Навчальні заклади переводять на котли з альтернативними видами палива, таких в області працює 70, 82 навчальні заклади перейшли на вугільні котельні. Також у школах області функціонує 78 електрокотелень. У найближчий час запланований перехід ще 19 загальноосвітніх навчальних закладів на альтернативні види палива, у 5-тьох роботи завершені. Крім того 62 школи обігріватимуться електроконвекторами», — зазначив голова облдержадміністрації.

У зв’язку з економією енергоносіїв змінюють навчальні плани. За словами директора департаменту освіти і науки ОДА Любомира Крупи, після завершення осінньо-польових робіт, починаючи з 11 жовтня учні вчитимуться по суботах. Зимові канікули триватимуть з 26 грудня по 9 лютого, навчальний рік завершиться 29-30 травня.

Джерело: Інфопростір

Вам також може сподобатися