У Тернополі переселенка залишила у пологовому немовля

bebikiРішення про тимчасове влаштування малолітньої дитини у дитячий будинок «Малятко» прийняв виконавчий комітет Тернопільської міськради.

Як пояснила заступник начальника відділу у справах неповнолітніх та дітей Марія Зозулька, в кінці липня у перинатальний центр «Мати та дитина» було доставлено молоду жінку. Жодних документів у неї не було. Вона повідомила, що є жителькою Херсонської області. У Тернопіль приїхала через складну ситуацію на Сході країни. Тут жінка народила дитину, а вже за кілька днів залишила її у пологовому та втекла.

Відділ у справах неповнолітніх та дітей міськради займається влаштуванням дитини у «Малятко», а правоохоронці намагаються розшукати жінку. Її зовнішній вигляд дав спеціалістам підстави припускати, що молода матір, швидше за все, не має постійного місця проживання та веде асоціальний спосіб життя.

За словами Марії Зозульки, у зв’язку з міграцією населення в межах країни фахівці прогнозують, що кількість таких випадків незабаром може зрости. Відтак служба звертається до медиків з проханням збирати максимум інформації про пацієнток, які надходять у пологові будинки області.

Юлія Міщук (“Номер один”)

Вам також може сподобатися