На тернопільському ринку обважують покупців

d3c262925dd1e7bfbd1cfbe149ce56c1На закупах будьте пильними. Нечесних підприємців та продавців на тернопільському центральному ринку не меншає. Найпоширеніший спосіб обманути покупця – це обважити його. І випадків таких чимало. Сьогодні наші кореспонденти разом із правоохоронцями перевіряли пристрої для зважування.

Цього чоловіка звати Богдан. Він на ринку купував овочі. Після того, як отримав від продавця пакет із помідорами, зрозумів, що вага його менша, аніж показує пристрій.

БОГДАН, покупець:

«Я взяв кульочок в руку і почув, що не та вага, не відповідає. Пішов на контрольну вагу, зважили, виявилося, що менше триста на триста грам».

Купував чоловік помідори на Шептицького біля «Збруча». Дізнавшись, що його обважили, звернувся до правоохоронців, аби продавця притягнули до відповідальності.

МИХАЙЛО ЛЕХМАН, начальник відділення міліції ринку:

«Якщо є скарги, значить такі випадки є. Однак, дуже багато підприємців є які свідомо це роблять. Тому що багато є підприємців, які цього не роблять. Ми виявляємо такі факти, значить вони є».

Чи багато таких «неправильних» ваг на центральному ринку вирішили перевірити і ми. Пішли разом із правоохоронцями. З собою взяли однокілограмову гирю. Продавці радо нас зустрічали і переконували, що тернополян не обманюють.

«Хлопці, в мене всі покупці нормальні. Дай вам Боже здоров’я».

«Перевірена вага. Так? Ну давай ми перевіримо. Ставте, рівно кілограм».

«Вага у вас добра, добре показує. Будь ласка. Перевіряємо – ідеально».

Приймають на перевірку ваги на вулиці Оболоня, 4. Проте, віднедавна нікуди йти не треба. Одразу ж на ринку працює група фахівців, які на місці перевіряють та опломбовують пристрій на рік. Але продавці до них не поспішають. Ймовірно, справа в тому, що ця послуга платна.

ВОЛОДИМИР САМБОР, інженер:

«Вони кожен мають по дві ваги. Одна вага нормально показує, інша вага показує так, як треба продавцеві. Через те вони одну побачили, один одному передали і поміняли, і всі ваги показують добре».

Нам розповідають, що приблизно тридцять відсотків приладів для зважування на ринку – неправдиві. За ліквідацію цієї проблеми взялися в міськраді.

СЕРГІЙ ВОЛКОВ, начальник управління муніципальної поліції Тернополя:

«На численні скарги і звернення громадян, міським головою видано розпорядження про створення робочої групи, спільно з міліцією і держстандартами по перевірці ваг».

Продавців вкотре закликають перевірити свої ваги, а покупців бути пильними. В разі виявлення порушення звертатись в міліцію або до членів робочої групи міськради.


Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися