Борис Гора розповів про тиждень, який провів у зоні АТО

14015351118850На Сході його знають як Жужика, а синьо-жовтий автомобіль волонтера без проблем пропускають на усіх блокпостах. Кілька днів тому тернополянин Борис Гора повернувся із зони АТО.

БОРИС ГОРА, волонтер

«Завезли гуманітарку, трохи з села зібрали, трохи з району Чорткова, тут Самооборона Тернопільська дала, ліки дали, продукти, трохи набрав ще в Києві в знайомих, і в Харкові Автомайдан дав».

Дорога туди, розповідає волонтер, і для нього, і для його автівки була дуже важкою. На Схід Борис їхав три дні і дві ночі. Та якщо ти вже там, каже, гріх не залишитись і не допомогти хлопцям. Більше тижня Жужик з Тернополя прожив у батальйоні «Айдар».

БОРИС ГОРА, волонтер

«Але вони таке пережили, що це просто страшно балакати, скільки вони понарозказували тих жахів всяких. А там було це все. Були кавалки м’яса просто своїх друзів, з якими вже подружилися, яких один одного рятували. Про що балакати?».

«Айдарівці», розповідає волонтер, забезпечені і продуктами харчування, і одягом, і засобами гігієни. Немає лише – захисної амуніції, яка, каже Борис, є найнеобхіднішою на війні.

БОРИС ГОРА, волонтер

«– В «Айдарі» ті, що йдуть на передову, треба спеціальні якісь налокітники, спеціальні якісь наколінники, не будь-які. Треба рукавиці, не будь-які, можливо, всі. – Тактичні. – Буцім так, але вони якось ліпше знають // Треба точні гарні якісь рації для того, щоб по-швидше передати бажано зашифровану інформацію».

Борис каже, хотів би допомагати хлопцям на Сході і далі. Однак, ще раз таку мандрівку його авто наврядчи витримає.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися