Серед поранених та полонених на Донеччині є тернополяни

imagesПісля вторгнення в Україну регулярних частин російських військ близько 6 тисяч наших бійців опинилися в оточенні в районі міста Іловайськ поблизу Донецька. Командир батальйону “Донбас” Семен Семенченко повідомляє про три “котли” в Новокатеринівці, Старобешево та Червонопільську.

tankСеред оточених підрозділи регулярної армії та добровольчих батальйонів МВС. У них знищено більшість важкої техніки, немає їжі та закінчуються боєприпаси. Ворог переважає українських бійців озброєнням і кількістю. Деякі командири, як генерал Литвин втекли з поля бою ще раніше, полишивши підлеглих напризволяще. Район бойових дій у повному складі 400 чоловік самовільно покинув добровольчий батальйон “Прикарпаття”.

Вчора керівники сепаратистів підступно розстріляли з танків колону з пораненими, а пізніше оголосили ультиматум про негайну здачу в полон. Тих, хто відмовиться обіцяли вбити до ранку. Президент Петро Порошенко в ніч на суботу домовився з керівництвом Росії про коридор для виходу української армії. Деякі підрозділи вже розпочали вихід з оточення, та багато здалися ворогу.

Зараз можна стверджувати, що наші втрати пораненими та вбитими сягають сотень! Як повідомили джерела “За Збручем” в ОДА серед тих, хто сьогодні не повернеться є і мешканці Тернопільщини. Частина з них служать в армійських частинах, решта у добровольчих батальйонах “Донбас” та “Дніпро”.

Вина за тяжку поразку під Іловайськом лежить не тільки на вмілих діях ворога, а й на бездарному плануванні та оперативному керівництві командування Збройних Сил України.

Вам також може сподобатися