Тернополянам вимкнули 14 російських телеканалів

PerviyУкраїна як незалежна держава зобов’язана всіма можливими законними засобами захищати свій інформаційний простір.

А в нинішній час мусить поставити заслін прямій інформаційної агресії з боку Російської Федерації, яка систематично і цілеспрямовано розпалює ворожнечу між громадянами нашої країни.

Роз’яснення з цього приводу дав представник національної ради в Тернопільській області, заслужений журналіст України Михайло Зубик.

У зв’язку з цим, відповідно до судових ухвал та рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, провайдерів програмної послуги зобов’язано припинити ретрансляцію в кабельних мережах України програми 14 російських телеканалів. Зокрема, це – «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», а також «Life News» та «Russia Today» як неадаптовані.

У Тернопільській області на підставі ліцензій Національної ради ведуть діяльність шість провайдерів програмної послуги (кабельних організацій), які обслуговують абонентів у 8 населених пунктах: Тернополі, Великій Березовиці, Бережанах, Бучачі, Гусятині, Кременці, Теребовлі та Чорткові. Усі вони припинили ретрансляцію вищеназваних телеканалів. Про це повідомили у Секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області.

Однак поза зоною належного контролю поки що залишилося програмне наповнення внутрішніх мереж державних і комунальних установ, готелів, санаторіїв, будинків відпочинку, лікувальних закладів через кабельні мережі, а також через прийом супутникового сигналу.

Відтепер зусилля Національної ради у справі очищення інформаційного простору держави активно підтримує міліція. Відповідно до наказу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від 19 серпня цього року, МВС розпочало здійснювати спільно з наглядовим органом у сфері телебачення і радіомовлення моніторинг кабельних комунікацій, а також внутрішніх мереж у готелях, місцях масового відпочинку та оздоровлення – щодо наявності в них російських телепрограм.

У разі виявлення фактів протиправної діяльності правоохоронні органи будуть невідкладно інформувати Національну раду для застосування нею до порушників передбачених чинним законодавством санкцій, а також у рамках правового поля самостійно вживатимуть заходи реагування.

Управління міністерства внутрішніх справ в області та представництво Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в області звертаються до всіх керівників державних та комунальних установ, лікувальних закладів, готелів, баз відпочинку, розважальних закладів проявити у цей відповідальний час високу свідомість, патріотизм та сприяти підвищенню інформаційної безпеки нашої держави.

Джерело: 7 Днів

Вам також може сподобатися