На Тернопільщині чоловіки масово переховуються від мобілізації

4_140956433533Про це нещодавно заявив на засіданні Тернопільського прес-клубу т. в. о. військового комісара Тернопільського обласного комісаріату Володимир Катинський.

– У нас люди масово переховуються від мобілізації. Зате ситуація в інших областях набагато краща, – каже він. – Ви ж знаєте, армія практично була розвалена попереднім режимом, так само – і комісаріати в областях. Але ж хтось повинен захищати нашу, не чужу, землю! Хтось повинен боротися із ворогом. Час «диванних» патріотів минув. Зараз потрібно проявляти істинний патріотизм, адже держава – у небезпеці не тільки на сході.

Володимир Катинський не дивується, що мобілізація загалом в Україні відбувається з проблемами, адже востаннє її фактично проводили 70 років тому.

– Завдання військкоматів: прийняти та відправити мобілізованих на місце призначення. Питаннями оповіщення та доставкою військовозобов’язаних до військового комісаріату за законами повинні займатися органи місцевої влади та місцевого самоврядування, – нагадав військовий. – Визначення придатності до служби – справа медичні комісії.

Підготовкою людей до участі у воєнних діях опікуються вже у тих військових частинах, куди вони прибувають.

– Переконаний, що сьогодні достатньо є можливостей, щоб мобілізовані при підготовці відчули себе військовими. Можу сказати про наш батальйон – усе так і робили. Ми патронів не шкодували, щоб вони пристрілялися, відчули зброю. А також, щоб вони знали своє місце на полі бою і знали, за що вони відповідають, куди ведуть вогонь , розуміли ситуацію навколо себе… Тож наш батальйон достойно був підготовлений. Оцінку можуть дати і фахівці, і вороги.

За словами Володимира Катинського, батальйон перейшов у підпорядкування іншої частини, однак за забезпечення бійців далі відповідає тернопільський підрозділ, пише 7днів.

Керівник обласного військкомату також стверджує, що має фахівців, які доносять інформацію до батьків мобілізованих, спілкуються з їхніми родинами. Втім, щодо цього необхідна і допомога громадськості та ЗМІ.

– Потрібно показувати та розповідати про героїзм наших захисників на Донбасі. А таких прикладів – сотні. Інформація про них доходить до нас щодня, – наголошує він. – Ми готові постійно надавати журналістам такі дані, щоб вони доносили їх правильно до наших краян. Це також важливий внесок у захист нашої держави.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися