Сергій Надал привітав студентів педагогічного та економічного університетів з Днем знань

56З початком нового навчального року міський голова Тернополя Сергій Надал привітав студентів Тернопільського національного економічного та Тернопільського національного педагогічного університетів. Напередодні Дня знань на території навчальних закладів відбулася офіційна посвята абітурієнтів у студенти.

Вітаючи студентів, викладачів, батьків, керівників навчальних закладів Сергій Надал звернув особливо увагу на роль молоді у Євромайдані та Революції гідності. Також очільник міста нагадав студентам, що на День міста Тернопіль нагородили Прапором Ради Європи за поширення ідей Європейської спільноти.

«Три дні тому в Тернополі, під час святкування дня міста відбулось вручення громаді міста почесної нагороди – Прапора Європи. Спеціально з цієї нагоди на церемонію вручення Прапора прибули представники Ради Європи та іноземні делегації. Тернопіль протягом кількох років зробив дуже велику роботу, щоб наблизитись до європейських стандартів і ця нагорода стала результатом багаторічної праці у всіх напрямках життя міста, – каже Сергій Надал. – Але під час вручення я думав про інше – я згадував школярів і студентів, які 22 листопада минулого року підняли Тернопіль, Львів, Київ і десяток українських міст на Євромайдан. У молодих людей була щира романтична ідея. Ідея яка виглядала занадто ідеалістичною щоб бути виконаною. Студенти хотіли змінити Україну, змусивши владний режим довершити справу євроінтеграції підписанням Угоди про Асоціацію. Сьогодні ми є свідками неймовірних змін свідомості людей, зміни влади, зміни всіх усталених порядків. І почали це студенти і молодь».

Міський голова додав, що після Революції гідності Україна вже ніколи не стане такою, якою вона була раніше.

«Нам не потрібні просто зміни заради змін. Нам потрібні зміни на краще. Нам потрібна сильна високорозвинута країна, яка у глобальній конкуренції країн має високі показники в обороноздатності, технологіях, якості життя, медицині, науці, спорті, культурі, – зауважив Сергій Надал. –  А для таких змін потрібні професіонали. Люди, які мають не лише патріотизм і щирі наміри. Потрібні люди, які володіють сучасними знаннями, іноземними мовами. Люди, які працюють над власним самовдосконаленням. Люди, які здатні ставити перед собою складні завдання і виконувати їх. Це справжній виклик для вашого покоління. Хочу вірити, що ви приймете цей виклик і досягнете успіху. І разом з вами досягне успіху Україна, зміниться світ».

На  завершення Сергій Віталійович привітав студентів з Днем знань і побажав усім здоров’я, натхнення до навчання і праці, Божого благословення на щодень, мирного неба.

Вам також може сподобатися