Четверо на одного, або Сусідська помста по-вишнівецьки

1338292452З черепно-мозковою травмою та забоєм голови потрапив до травматологічного відділення Збаразької центральної районної лікарні житель Старого Вишнівця. Чоловіка побив сусід та троє тернополян, що того дня приїхали до останнього в гості.
Як повідомив начальник Збаразького райвідділу внутрішніх справ Ігор Саган, до чергової частини зателефонували сусіди потерпілого і повідомили, що четверо молодих людей зайшли на подвір’я їхнього односельчанината побили його палками. Люди також  розповіли, що зловмисники втекли на легківці служби таксі, яка взяла курс на Тернопіль.
На Добриводському перехресті автоінспектор зупинив «Жигулі». Окрім таксиста-водія в салоні транспортного засобу було троє молодих людей. Усі – тернополяни. Саме їх  запідозрили в нанесенні тілесних ушкоджень. зловмисники у вчиненому дізналися. Згодом до компанії забіяк приєднався ще один любитель нечесних правил бою – сусід потерпілого. Як  з’ясувалося, з його скарг й почався план помсти.
Того дня до молодого чоловіка в гості навідався брат зі співжителькою та ще один товариш. Випиваючи за зустріч, родич пожалівся на сусіда, мовляв, ображає мене, треба було б показати йому, де раки зимують. Захмелілі гості з ентузіазмом вхопилися за ідею розім’яти кулаки. З собою мали биту, а вже на подвір’ї жертви знайшли ніжку від табуретки. Цим й гамселили  серед білого дня молодого чоловіка прямо на його обійсті.
На крики збіглися сусіди. Мабуть, це й врятувало потерпілого від більш серйозних тілесних ушкоджень, а може й смерті. Злякавшись свідків, забіяки стали втікати. Кинулися до таксі, на якому прибули, і наказали водієві їхати до Тернополя. Та звернути довелося до Збаразького відділу міліції.
Щодо зловмисників відкрито кримінальне провадження. Попередньо їхні дії кваліфікують частиною першою статті 125 ККУ- умисне легке тілесне ушкодження, та, найімовірніше, до суду провадження дійде з іншою правовою оцінкою – частина 2 статті 296 ККУ – групове хуліганство. За такі дії передбачено  обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Вам також може сподобатися