Тернопільські студенти-медики повернулися з зони АТО і розповіли про потреби передової

f036ebc17b36477e4319cbe01db516c9Про стан медичної допомоги та речі першої необхідності, яких сьогодні бракує на фронті «неоголошеної» війни, сьогодні, 5 вересня, розповіли представники ГО « Медичний загін спецпризначення «Білі Берети» та студенти-медики, які щойно повернулися із зони АТО.

–          Медичне забезпечення на той час було нормальним, на даний момент говорити важко, оскільки зараз є велика потреба у медикаментах. Як і скрізь, бракує фахових медиків. Досить великою проблемою було те, що поранені не могли нормально дістатися до лікарні, забезпечення транспорту було проблемним, – розповів Зиновій – студент 6-го курсу, який працював на базі дислокування сил «Правого сектору».

–          В першу чергу була проблема з медиками. Студентка 3го курсу. Мало що вміла, не можу сказати, що навчилася, оскільки не було кому «оцінити». Після переїздів часто втрачалися медикаменти, проте постійно «запаси» поповнювали волонтери, – розповіла студентка 3го курсу, яка допомагала бійцям батальйону «Шахтарськ».

Медики-очевидці розповідають, що хлопці часто хворіють через низький імунітет, поранення у них специфічні, тому найбільше, напевно, зараз потрібні саме військові лікарі. Багато закупляють амуніції низького класу, тому склалася така ситуація, що подібний захист мають більшість бійців, але не користувалися ним.

Тимчасово в.о. військового комісара Тернопільського обласного комісаріату Володимир Катинський прокоментував ситуацію із панікою навколо осіннього призову, за його словами, молодих бійців будуть, перш за все, вчити, проте не відправляти в саму зону АТО.

Джерело: Сорока

Вам також може сподобатися