Тернопільських начальників переведуть на контракт

surotykЗ 2015 р. керівники комунальних закладів Тернопільщини працюватимуть по-іншому. Усіх їх переведуть на контракт. З чим пов’язані такі зміни, дивіться далі.

Звітувати за своє правління в лікарні, школі, заводі тощо начальників закликає обласна рада. Щоб очільники держустанов Тернопільщини не марно займали свої крісла, їх вирішили перевести на контрактну форму роботи. Відповідне рішення прийняли на останньому засіданні сесії облради.

ОЛЕГ СИРОТЮК, голова Тернопільської ОДА:

«Кожен керівник, який перебуває на посаді, має розуміти, що він призначається не по життєво, що він має звітувати про проведену роботу, що йому має даватися оцінка, він має підтверджувати своє перебування на посаді власне ефективною роботою. Тому контракт – це необхідна річ, цього вимагає час, це є загальна практика. І будуть відповідні примірні договори, тексти угоди і т.д.».

Працювати за контрактом будуть, насамперед, керівники медичних закладів Тернопільщини. Це питання вже обговорили на зустрічі представники облдержадміністрації, громадської та профспілкової організацій охорони здоров’я. Таку форму трудового договору для медиків Кабмін запровадив ще два роки тому. Але юридично втілити ці зміни в нашій області змогли тільки зараз.


Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися