На Тернопільщині планують виробляти порох для військових

thumb_28080_news_mДеякі виробники зі Сходу України через військові дії там планують перейти до нашої області. Такі переговори зараз тривають на рівні керівництва облдержадміністрації.

– Зараз тривають переговори з представниками Міноборони, Кабміну та східних областей про можливе переміщення виробництв на територію Тернопільської області, – повідомив під час брифінгу 8 вересня заступник голови обладміністрації Леонід Бицюра. – Сьогодні ми вже маємо одну з пропозицій – це виробництва пороху для потреб Міністерства оборони. І ми далі продовжимо переговори щодо розміщення такого виробництва на території області.

Загалом йдеться про те, щоб  підприємства, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей, могли переоформлятися і проводити бізнес на Тернопільщині, додає начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку обладміністрації Руслан Кулик

– На даний момент ми уже ведемо розмови з компаніями і до кінця тижня буде відомо, чи готові вони взагалі йти з України  чи готові переорієнтуватися, – каже він.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися