Гаряча вода у Тернополі буде, однак щомісяця може змінюватися графік її подачі

hot– Для нас затверджені місячні ліміти споживаня газу, – повідомив начальник КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак. – Щоб вкластися у ці ліміти, щомісяця може змінюватися графік подачі гарячої води.

Як зазначив директор комунального підприємства, місячні ліміти споживання газу урядовці визначали, виходячи зі споживання газу у попередній опалювальний сезон. Тому на деякі місяці, які минулого року були холодними, виділено достатню кількість газу. А на ті, що були теплими, значно менше. Відтак може бути халепа, якщо минулорічний “теплий” місяць виявиться холодним у цьому сезоні.
Наразі ж за виділеними місячними тарифами, графік подачі гарячої води у вересні змінюватися не буде. Незначні зміни, якщо й будуть, то хіба в останній тиждень вересня.

На жовтень значних проблем теж не очікується. Опалювальний сезон у Тернополі комунальники повинні розпочати вчасно, графік подачі гарячої води якщо буде змінюватися, то не надто сильно.
За словами Андрія Чумака, складніша ситуація може бути у листопаді, оскільки на цей місяць виділили менше газу. Минулого року листопад був теплим, відповідно тепер на останінй місяць осені виділили менші обсяги газу.
Далі по місяцях ситуація коливається – є періоди, на які виділено достатню кількість газу, а є такі, що обсяги досить низькі. На квітень наступного року, наприклад, взагалі нічого не виділили, оскільки цього року опалювальний сезон завершили саме на початку квітня.
Поки що ситуація з лімітами газу така, однак іще можливі зміни.

– Ми не згідні з таким підходом, тому будемо іще звертатися, аби нам змінили ці ліміти, – запевнив Андрій Чумак.
Нагадаємо, Кабмін обмежив ліміт споживання газу для Тернополя на цьогорічний опалювальний сезон на 30% у порівнянні з попереднім.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися