На Тернопільщині будуватимуть очисні споруди за новітніми технологіями

333333Понад 2 мільйони метрів кубічних неочищених стоків  потрапляють  у водойми Тернопільської області за рік внаслідок неефективної роботи каналізаційних очисних споруд, які у деяких районах відсутні, у деяких – непридатні  для експлуатації, зруйновані, продані чи не працюють, або мають застарілу проектно-кошторисну документацію. Відсутність необхідних споруд та механізмів призводить до забруднення навколишнього середовища.

На цьому наголосив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації  Леонід Бицюра  після огляду очисних споруд  Кременця, який відбувася в рамках виїзного засідання колегії  управління житлово-комунального господарства  Тернопільської облдержадміністрації.

«Каналізаційні очисні споруди у Кременці  – в неробочому стані, – констатував заступник. – Неочищені стоки потрапляють в річку і забруднюють навколишнє середовище.  На жаль, така ситуація –  типова  для  районних центрів та містечок  Тернопільщини».

За словами Леоніда Олесійовича, з метою покращення екологічної ситуації у краї, розроблено Програму охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області на 2014-2020 роки, яка вже пройшла громадське обговорення. Тепер її мають розглянути на сесії Тернопільської обласної ради.

«У Програмі  є розділ про  будівництво  каналізаційних очисних споруд у 21 населеному пункті області, – зазначив заступник. – Тут використовуватимуть новітні технології, системи очистки, розраховані на значні об`єми стоків. На різних етапах  процес підготовки проектної документації на кожен об`єкт. Щотижня ми зустрічаємося з проектантами та контролюємо процес підготовки проектів на будівництво очисних споруд».

Вам також може сподобатися