На Тернопільщині побільшало волонтерів-шахраїв

044c5f5f6e9eВ наш час на вулицях міста нерідко можна зустріти людей із банками чи скриньками для пожертв. Збирають кошти на лікування важкохворих або ж для підтримки української армії. Волонтерська справа – благородна і добровільна, от тільки маскуються під нею шахраї. Одного з них днями затримали міліціонери.

АНАТОЛІЙ СТЕЛЬМАЩУК, заступник начальника Тернопільської міської міліції

«В одному з мікрорайонів міста Тернополя був затриманий 41-річний житель Бережанського району Тернопільської області, який видавав себе волонтером організації УНА-УНСО, збирав кошти на потреби благодійного фонду українським солдатам, які воюють на Сході».

Псевдоволонтер розповідає, довго над тим, як заробити – не думав. Побачив, як добровольці збирають кошти біля торгових центрів міста. Взяв банку, на принтері роздрукував все, що потрібно, потім обклеїв скляну посудину і став з нею біля супермаркету.

підозрюваний

«Придумав, взяв і зробив на принтері. Чув, що ходять і збирають. Та й так думав, біда заставила».

«УНА-УНСОвці» розповідають і демонструють, як повинна виглядати їхня скринька для пожертв.

ЮРІЙ СЕМЧИШИН, голова громадського об’єднання УНА-УНСО

«Скриньки можуть бути такої форми, з відповідним логотипом, з наклейкою, з нашою печаткою, запломбовано. Може бути трьохлітрова банка. Але обов’язково має бути пломба, може бути залізна пломба, але обов’язково логотип ось цей. Все решта – це підробка, люди самозванці, люди мають мати посвідчення громадського об’єднання УНСО».

Загалом, кожен волонтер повинен мати при собі документ, який уповноважує його здійснювати цю діяльність.

А щодо сорокаоднорічного мешканця Бережанщини, то раніше він перебував у розшуку черезшахрайські дії та підробку документів. За вчинене зловмисник буде покараний

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися