Тернопільським бійцям в зоні АТО потрібні медики та реанімобілі

96_mainВійськовим, які служать в зоні АТО потрібен транспорт для доправлення поранених до мед закладів. На передовій є також дефіцит медичного персоналу.  Про це розповіли військові, які повернулися із зони АТО.

– Медиків не вистачає, один лікар на тридцять осіб — цього замало. А не в кожному підрозділі лікар є. А коли інтенсивні бойові дії, то поранених може бути багато — 5-10. Тоді медик не встигає надати всім допомогу, – розповідає учасник АТО Андрій (прізвище, а також номер бригади за проханням респондента не вказуємо – ред.). Ми стояли під Луганськом, у нас було 4 поранених, їм треба було надавати невідкладну допомогу. А на них два лікаря, а треба було надавати невідкладну допомогу. Лікарів не вистачає. Багатьох хлопців не довозять до госпіталів. Не вистачає реанімобілів, дороги там у доброму стані, тому реанімобіль, наприклад, «Мерседес» приїде швидко, а не так, як старі “ВАЗіки“. Але це в кращому випадку на “ВАЗ”, а в гіршому на БМП-2, на якому його розтрясає.

“Щодо медикаментів… Тернопіль нас по-можливості забезпечував ліками. Медикаментів в основному вистачає, рук немає”, – додає військовий.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися