Комп’ютерні шахраї прикриваються… міліцією

bezrobТернопільський школяр грався на комп’ютері. Як і більшість його однолітків, «зависав» у соцмережі «Вконтакте». Несподівано вся інформація з екрана зникла і під плашкою «Міністерство внутрішніх справ» та «Інтерпол»  з’явилося повідомлення про заблокування комп’ютера допоки не буде оплачено штраф.

– МВС України було виявлено використання вашого комп’ютера з протиправною метою, а саме – перегляд та копіювання матеріалів, що містять елементи педофілії, насильства і гей-порно, – йдеться у повідомленні з екрана. – Такі дії містять у собі склад адміністративного правопорушення і тягнуть за собою накладення адмінстягнення від 800 до 1500 грн., а у разі відхилення від сплати штрафу – кримінальну відповідальність.

Одразу вказується номер постанови, за якою власнику комп’ютера пропонується оплатити штраф (у даному випадку – 1500 грн.). Для цього вказується номер мобільного телефону, на який потрібно перерахувати гроші, та дається 12 годин часу на переказ. Лише після сплати штрафу надсилається код, за яким обіцяється розблокування комп’ютера. Якщо ж штраф не буде оплачений, то за вашою адресою буде направлена слідчо-оперативна група для затримання.

У прес-службі обласної міліції журналістам «Номер один» повідомили, що МВС до подібних повідомлень жодного відношення не мають, це чистої води шахрайство. Міліціонери закликають мешканців Тернопільщини при схожих повідомленнях не панікувати, а повідомляти про них компетентні органи для виявлення не віртуальних, а реальних шахраїв.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися