Тернопільські пластуни відкрили сезон благодійним ярмарком для допомоги армії

RomanBaluk_98_rokiv_plastu_lviv_11_kvitnia_IMG_8699_copy-600x25014 вересня, пластуни Тернополя розпочали новий рік молебнем у Катедральному соборі, пройшлися урочистим маршем центром міста та провели ярмарок на Козацькому острові.

Про це повідомив репортер ZIK-Стрім Андрій Орляк

У заходах, приурочених до старту пластового сезону, у Тернополі взяли участь близько ста пластунів різного віку – від найменших до найдосвідченіших хлопців і дівчат.  Новий пластовий рік вони розпочали зі Святої Літургії в Катедральному Соборі Тернополя, потім зробили кілька гуртових фото біля пам’ятника Данилу Галицькому на майдані Волі та, вишикувавшись у колони, вимаршем пройшли центральними вулицями міста. За словами пластунів, цей рік буде для них особливим.

«Багато наших хлопців перебуває зараз у зоні АТО, зрозуміло, що тернопільські побратими надають їм посильну допомогу. Саме тому впродовж року ми будемо робите все, щоб допомогти їм на цій  війні», — розповів голова тернопільського Пласту Любомир Шимків.

За словами Любомира Шимківа, щороку лави Пласту у Тернополі поповнюються завдяки патріотичним настроям української молоді і бажанню бути корисним державі. Наразі міській осередок організації готується прийняти ще 250 нових членів. Окрім традиційних занять, цього року пластуни вимушені збирати гроші пожертви на потреби армії.

«Сьогодні, скажімо, ми плануємо на Козацькому острові продавати різні саморобні сувеніри, зокрема, пластову атрибутику, а також їстівні смаколики. Усі гроші, виручені на ярмарку, та благодійні пожертви ми передамо нашим побратимам, що воюють», — розповіла пластунка Наталя Гайдук.

Після урочистої ходи тернопільські пластуни рушили до Козацького острова, де відбулась основна програма відкриття пластового року. Зокрема, тут українські скаути розбили наметове містечко та провели квест – хлопці і дівчата виконували різноманітні завдання, залучаючи до гри перехожих.

Джерело: ZIK

Вам також може сподобатися