Крадій не погребував обікрасти близьких родичів

573633bb0c9853b6ea771fcc6e19f1681Днями до Ланівецького райвідділу міліції звернувся  46-річний житель села Влащенці. Чоловік повідомив, що з його приватного будинку були вкрадені золоті вироби. У скоєному потерпілий запідозрив рідного племінника. Правоохоронці взялися з’ясовувати перевіряти версію заявника.

З’ясувалося, що підозрюваний 20-річний парубок проживає в обласному центрі. Хлопець ще з дитинства обділений батьківською турботою – батька не пам’ятає, а мати у пошуках кращого життя покинула малолітнього сина  напризволяще. Відтак хлопчина потрапив до дитячого будинку. Ані вчитися, ані, як то кажуть, вибитися в люди парубок не мав охоти. Спромігся закінчити професійне училище, а далі потягнуло хлопчину на протиправне. З’явилася в хлопця пристрасть до азартних ігор, а там звісно потрібна готівка. Схаменути юнака було нікому, тож помалу почав красти. Цупив все, що погано лежить. Як з’ясувалося згодом, вже й тернопільські працівники міліції виявили за хлопчиною низку злодіянь. Зловмисник не гребував нічим, тинявся обласним центром, придивлявся у яке з приміщень можна потрапити, що цінного можна прихопити та продати. Так з соціального гуртожитку з кімнати побуту поцупив праску, а з підсобного приміщення дитячого будинку в Тернополі дорогі інструменти. Хлопчина видно забув, що й сам донедавна був вихованцем подібного закладу.

Та найгірше те, що піднялася рука й на майно єдиних родичів. Тітка з дядьком часто приймали в гостину племінника, жаліли, допомагали, чим могли. Коли в домі стали пропадати речі, родині не хотілося вірити, що коїть лихе племінник. Пізніше жаліли парубка, вірили, що схаменеться. А родич тим часом вже придивився де у хаті золоті вироби зберігають.  Тож коли припекло з готівкою,подався до них. Скориставшись відсутністю родичів, витягнув зі сховку ключ і відчинив оселю. Всередині швидко прибрав до рук золоті вироби. А далі подався до обласного центру прямісінько у ломбард, аби виручити за крадене чималу готівку. Гроші витратив на власні потреби.

Продовжувати чинити протиправне злодію завадили  правоохоронці. Наразі міліціонери встановлюють причетність зловмисника  до скоєння  інших подібних злочинів.

Вам також може сподобатися