На Тернопільщині затримали на гарячому продавця марихуани

marihuanaСпівробітники Монастириського райвідділу міліції спільно з оперативниками ВБНОН затримали на гарячому продавця марихуани. З’ясувалося, що підозрюваний 21-річний мешканець Івано-Франківської області торгував наркосировиною вже перебуваючи на умовному терміні покарання за аналогічний злочин.

До монастирських правоохоронців звернулися жителі одного із сіл району з повідомленням про те, що у їх населеному пункті чужинець продає коноплю. Результати оперативної перевірки підтвердили цю інформацію.

– В ході слідчих дій ми встановили, що незаконний бізнес  з продажу дурману в нашому районі провадить уродженець Тлумацького району Івано-Франківської області, – повідомив начальник Монастириського райвідділу міліції Андрій Гожій.

На Тернопільщині молодик влаштувався сторожем на фермі. Графік роботи був вахтовим, тож відпрацювавши зміну, він повертався додому в сусідню область. Але законного заробітку молодому чоловіку видалося за мало, тож взявся за прибутковішу справу – торгівлю наркотичним зіллям. Не зважив спритник на те, що раз уже нажив собі проблем із Законом за подібну діяльність.

На Монастирищині продавець дурману напрацював сітку постійних клієнтів і виробив оригінальну схему конспірації. Зілля він ніколи не передавав покупцям з рук у руки, а використовував для цього цілу низку сховків, на кшталт закинутої стайні чи нежилого обійстя. З клієнтів же брав 100-відстоктову передоплату. Склянка канабісу,  у яку поміщається близько 30 г дурману, вартувала у торгівця три сотні гривень.

– Нам вдалося з’ясувати, що канабіс підозрюваний привозив із дому, – каже Андрій Гожій. – Спочатку він, так би мовити, формував замовлення, збирав з клієнтів готівку. А приїжджаючи наступного разу на Тернопільщину, привозив товар.

Наркоторговця міліціонери затримали в порядку статті  208 КПК. Його дії кваліфікували частиною 2 статті 307 ККУ- незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно. Найімовірніше підозрюваному доведеться відповідати ще й за схиляння інших осіб до вживання наркотичних засобів – стаття 315 ККУ.

Вам також може сподобатися