Нагальні потреби вояків – каски та теплий одяг

DSC_0008-650x418За минулий тиждень (з 11 по 17 вересня) у районному штабі національного спротиву зібрано 26 тисяч 144 гривні. Витрачено – 37 тисяч гривень. Тут одягнули шестеро збаразьких правоохоронців, які днями поїхали у зону проведення АТО. Забезпечили їх усім необхідним – від шоломів, бронежилетів, форми, берців, спальників і наплічників до шкарпеток. Щоб повністю екіпірувати одного чоловіка потрібно було витратити майже 9 тисяч гривень.
Не втомлюються допомагати військовим-землякам збаражчани з-за кордону. Днями у районний штаб національного спротиву надійшла чергова партія гуманітарної допомоги від збаразької діаспори зі США та збаражан, які перебувають заробітках в Італії.
Посилку з необхідними речами для солдатів – футболки, майки, шкарпетки, зібрану в Америці, приніс Ігор Шморгай із села Зарубинці.
40 упаковок кровоспинних препаратів «Транекс» та 30 компленктів спідньої білизни – штани і футболки передали збаражанки Марія Пиріг та Ольга Науменко з Італії. Разом із посилкою жінки передали лист, у якому дякують Володимиру Голоднюку і землякам, які допомагають хлопцям на передовій і повідомляють, що на фабриці замовили ще 100 комплектів спідньої білизни для військовослужбовців-земляків, які передадуть наступного разу. Посилку з Італії від землячок привіз збаражанин Сергій Бондаренко. У штабі кажуть, що чоловік часто там буває і щотижня привозить щось із того, що потрібно солдатам. Цього разу це були продукти та термобілизна, а ще гроші – дві тисячі гривень від нього особисто та від збаражанина Василя Сливки.
«Духовний бронежилет воїна» – молитовники з такою життєстверджуючою назвою приніс у штаб отець Роман Сливка молодший, тож тепер вони оберігатимуть наших вояків, які знаходяться на лінії вогню.
Цього тижня до загальної справи долучилися школярі кількох сільських шкіл. Зокрема, учні Кривчиківської школи пожертвували на потреби військових 437 гривень, а також принесли шкарпетки, малюнки і листи. Школярі Кретівської школи передали в штаб теплі светри, шкарпетки, труси, засоби гігієни та 712 гривень. У Іванчанській школі зібрано 1510 гривень, а у Залужанській – 350 гривень.
Свою лепту вносять збаразькі пенсіонери. Так, Олег Миколайович Студницький цього тижня приніс теплий одяг, шкарпетки та спальний мішок. Щотижня теплі речі і гроші приносить Марія Петрівна Голяс.
Крупи та цукор для військових передало аграрне товариство «Надія» (Грицівці). Рибні консерви приніс Михайло Богданович Мокрицький.
За власний кошт два бронежилети придбала Світлана Шевченко.
Громада села Капустинці пожертвувала 1 500 гривень, Старовишнівецької сільської ради – 2 520 грн, Кобильської – 2 150 грн, Киданецької – 750 грн, Бодаківської – 910 грн (плюс 300 гривень, зібраних під час благодійного концерту у с.Бодаки). Парафіяни церкви Христового Воскресіння м.Збаража на потреби військових зібрали 500 гривень. Від двадцяти і до тисячі гривень приносили в штаб жителі району та міста.
З приємного – у команду волонтерів штабу влився збаражанин Віктор Чижевський. Тож тепер тут стало більше на ще одну пару робочих рук і гаряче патріотичне серце. Крім цього, коваль з Вишнівця Андрій Бурковський з власної ініціативи зголосився виготовляти буржуйки. Підприємство «Збаражгаз» погодилося безкоштовно надати метал. Підприємець Сергій Совик купив електроди, а також передав у штаб тисячу гривень і цигарки, куплені на таку ж суму.
Прикро, наголошують у штабі, що представники жодної політичної партії, яких нині цілком і повністю поглинув вир виборчого процесу, досі навіть не поцікавилися, що потрібно хлопцям на передовій, не кажучи про фінансову чи іншу допомогу.
Наразі у списку нагальних потреб штабу – кошти на каски, теплий одяг, шкарпетки, зимові спальники. Також Володимир Голоднюк звертається до земляків з проханням координувати свої дії зі штабом. Щоб не було, не дай Бог, так, що десь наші солдати матимуть все, а декотрі залишаться без найнеобхіднішого.

Джерело: Народне слово

Вам також може сподобатися