Тербатальйон «Збруч» пересяде зі шкільних автобусів на ГАЗ-66

gaz-66-2Батальйон територіальної оборони Тернопільської області «Збруч», бійці якого нині проходять службу в Херсонській області, незабаром отримає близько двох десятків автомобілів ГАЗ-66 для перевезення особового складу. Нині цю розкомплектовану техніку приводять до ладу небайдужі мешканці нашої області.

У даний час тернопільських військовослужбовців до місць базування доставляють за допомогою шкільних автобусів. На заміну їм мають прийди автомобілі ГАЗ-66 із додатковим захистом. На сьогодні з Волочиська і Старокостянтинова (Хмельницька обл.) для потреб тернопільського батальйону вже отримано 11 таких автомобілів. Вони близько 25 років перебували на зберіганні у тамтешніх військових частинах, тому їх технічний стан, м’яко кажучи, бажає бути кращим. В автівках були лише шасі та кабіна, натомість відсутні кузови.

Наші військові звернулися до небайдужих громадян Тернопільщини допомогти поставити ці автомобілі на колеса. На сьогодні вже перша така автівка протестована і готова до експлуатації. Її відремонтувала громада Хоросткова, що на Гусятинщині. При цьому місцеві умільці не лише привели до ладу гальма, щеплення, стартер, встановили кузов, а й наварили листи металу для покращення захисту військових від куль супротивника. Ще десять подібних ГАЗ-66 знаходяться в боксах Теребовлі, Чорткова, Микулинців та Збаража (по два автомобілі), а також по одному в Ланівцях і Тернополі. Що цікаво, більшість запчастин для автівок люди віддають безкоштовно. До прикладу, один чоловік поділився майже новим тентом, який у нього використовувався для накриття альтанки.

Про те, що більшість українців віддадуть останню сорочку заради допомоги армії, пересвідчуємось на цьому прикладі. Такі люди заслуговують на шану та повагу від усіх нас, адже вони здійснюють реальні кроки для збереження цілісності нашої держави.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися