Тернопільські добровольці “Айдару” запевняють – їх батальйон безчинством у зоні АТО не займався

384012037Тернопільські добровольці “Айдару” запевняють – їхній батальйон безчинством у зоні АТО не займався.

Нагадаємо, деякі ЗМІ повідомили про те, що міжнародна правова організація Amnesty International вивчає інформацію, наче «айдарівці», виконуючи бойові завдання на сході України, викрадали людей з вимогою викупу, грабували і жорстоко поводилисяя з місцевим населенням.

Добровольці батальйону “Айдар” чи не в один голос кажуть: це – неправда! Докладно про це – у сюжеті кореспондента телекомпанії TV-4.

– Я більш ніж переконаний, що вони просто виконують замовлення, – каже Захар, боєць добровольчого батальйону “Айдар”. – Коли “Айдар” захоплював Щастя, там не постраждав жоден жилий будинок. Жоден! Зараз там розбомблених є уже дуже багато.

Боєць добровольчого батальйону “Айдар” Ігор теж сказав, що позовних заяв від постраждалих немає ні в міліції, ні в райвідділах. Також немає й потерпілих.

– Натомість коли, наприклад, російські найманці, ті ж чеченці, за співпрацю з Українськими Збройними Силами, за допомогу, вирізують цілі сім’ї, то вони – просто стурбовані, – додає чоловік.

Читайте також. “Місцеві навіть не хотіли бійцям води дати. Боялися або чекали нову владу”, – капітан Олександр Іриця (Відео, Фото)

Захар також розповів, що дуже багато диверсійних груп закинули на схід, які під виглядом “Айдару” займаються безчинством.

– Їх ми самі виловлюємо і просто знищуємо, тому що інакше – ніяк, – додає він.

«Айдарівці» визнають: вони – справді жорстокі із ворогом, але на війні, а не знущаючись над беззахисними. Вояки додають, що на загал виходить не завжди правдива і повна інформація.

Читайте також. Тернополяни-артилеристи із легендарного з’єднання прибули додому без втрат (Фото)

– Судячи з того, що ми там бачимо, можливо, журналісти доводять до населення відсотків напевно п’ять, настільки вони все фільтрують, – каже Максим, боєць добровольчого батальйону “Айдар”. – У біжучій стрічці написано: «Під час АТО загинуло 844 бійця». Я вам скажу: це, можливо, 10% від того, скільки загинуло в АТО. Думаю, лише в нас назбирається більше 500 чоловік – тільки з батальйону.

Та це добровольців “Айдару” не зупиняє. Вони готуються до нових можливих боїв, не вірячи у мирні наслідки чергового перемир’я.

– Злочинна наївність думати, що він (Путін) візьме Луганськ і Донецьк та на цьому заспокоїться, – вважає Захар. – Люди добрі, він буде тут! Він не зупиниться на Збручі. Кажуть: «Він не полізе на Західну Україну». Щоб так казати, то треба взагалі історії не знати, бо історія, по суті, повторюється.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися