Гарячу воду у Тернополі поки не відключатимуть

834421Відключати гарячу воду тернополянам із 22 вересня не будуть, запевнив начальник КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак.

– Поки що ми майже вкладаємося у визначений нам на вересень ліміт, – повідомив Андрій Чумак. – Можливо, на два дні доведеться відключити гарячу воду, але тільки на два дні. Із 22 вересня повного відключення гарячої води не буде. Ми щодня аналізуємо ситуацію. Якщо з опаленням ситуацію можна спрогнозувати, то із гарячою водою трохи складніше. Наприклад, за ці вихідні люди використали в 1,5 рази більше гарячої води, ніж зазвичай. Важко сказати, чим це викликано, можливо люди просто злякалися, коли почули інформацію про можливе відключення гарячої води. Подивимося як буде далі. Якби не цей вчорашній і позавчорашній переліміт, то ми би вклалися у визначені нам норми. Тепер же, можливо, доведеться на два дні обмежити постачання гарячої води.

Проте якщо і буде тимчасове відключення гарячої води, то тернополян про це заздалегідь повідомлятимуть.
Андрій Чумак наголосив, що питання теплопостачання залежить цілком від ситуації в країні, а не від місцевої влади та комунальників.
Нагадаємо, як раніше ми повідомляли, у Тернополі щомісяця може змінюватися графік подачі гарячої води. Це пов’язано з тим, що Кабінет Міністрів затвердив місячні ліміти споживання газу. Відповідно, кожного місяця може бути по-іншому. Місячні ліміти споживання газу урядовці визначали, виходячи зі споживання газу у попередній опалювальний сезон. Загалом на весь опалювальний сезон Тернополю зменшили ліміт використання газу на 30% у порівнянні із попереднім.
Минулого тижня міський голова Тернополя Сергій Надал попросив Тернопільську облраду прийняти звернення до Кабінету Міністрів з вимогою переглянути ліміти в сторону збільшення.

Зокрема, виступаючи під час сесії облради, Сергій Надал зазначив наступне:
– Якщо взяти до уваги, що минулого року зима була тепла, а у Тернополі встановлювалися більш енергоощадні котли та індивідуальні теплові пункти у всіх закладах системи освіти міста, то ми повинні цього року зекономити не 30%, а до 60%. Виходить, що нас зобов’язують з 22 вересня відключити подачу гарячої води, у жовтні подавати два рази у тиждень гарячу воду, а у листопаді-грудні взагалі відмовитися від її постачання. Причому температура у приміщеннях в останні два місяці не повинна перевищувати +14 +15 градусів.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися